Nutriční hodnoty (Opilcův salát)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 3 400 kJ / 813 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 25,96 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 25,16 g |
| Tuky | 23,36 g |
| – nasycené | 3,87 g |
| – nenasycené | 19,26 g |
| –– mononenasycené | 15,80 g |
| –– polynenasycené | 3,47 g |
| ––– omega 3 | 0,02 g |
| Vláknina | 58,00 g |
| Cholesterol | 2 mg |
| Sodík | 3,27 g |
| Sůl | 8,01 g |
| Sacharidy | 113,44 g |
| – cukry | 30,80 g |
| ––– laktóza | 0,70 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g kysaného zelí | Zelí bílé kvašené | 400 g |
| 2 2 nakrájené cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 5 5 kyselých okurek | Okurka polní zavařená | |
| 2 2 nakrájené feferonky | Chilli paprička čerstvá | |
| 4 4 utřené stroužky česneku | Česnek čerstvý | 280 g |
| 10 10 matjesů (nemusí být tolik) | Matjesy v oleji | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce bílého jogurtu (nebo majolky) | Jogurt kravský bílý 1,5% | 15 ml |