Nutriční hodnoty (Andělsky lehký jahodový dort)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 7 664 kJ / 1 832 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 43,89 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 15,77 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 28,13 g | 
| Tuky | 19,94 g | 
| – nasycené | 6,72 g | 
| – nenasycené | 9,93 g | 
| –– mononenasycené | 5,31 g | 
| –– polynenasycené | 4,62 g | 
| ––– omega 3 | 0,34 g | 
| Vláknina | 43,00 g | 
| Cholesterol | 284 mg | 
| Sodík | 309 mg | 
| Sůl | 1,34 g | 
| Sacharidy | 347,66 g | 
| – cukry | 169,36 g | 
| ––– laktóza | 6,94 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 1 hrnek 1 hrnek celozrnné žitné mouky | Mouka žitná celozrnná hladká | 250 g | 
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku sypaného müsli s jahodami | Müsli s ovocem | |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku šťávy z jahod | Jahody čerstvé | 125 g | 
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku třtinového cukru | Cukr třtinový | 125 g | 
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku jahodového kefíru (nebo mléka) | Kefír | 125 ml | 
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g | 
| 1 lžíce 1 lžíce kakaa | Kakao prášek | 25 g | 
| 2 2 velké jahody | Jahody čerstvé | |
| 1 1 kypřicí prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
| tuk na vymazání formy | Margarín | |
| mouka na vysypání formy | Mouka pšeničná hladká | |
| 1 hrnek 1 hrnek šťávy z jahod | Jahody čerstvé | 250 g | 
| 250 g 250 g odtučněného tvarohu ve vaničce | Tvaroh odtučněný | 250 g | 
| 3 lžíce 3 lžíce jogurtu (jahodový nebo bílý) | Jogurt kravský bílý 3,5% | 60 ml | 
| 1/2 lžíce 1/2 lžíce vanilkového cukru | Cukr vanilkový | 12.5 g | 
| 1 hrnek 1 hrnek čerstvých (nebo mražených) jahod | ||
| 2 lžíce 2 lžíce želatiny v prášku | Želatina vepřová | 30 g | 
| mandlové lupínky na posypání | Mandle loupané | 
 
	