Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Andělsky lehký jahodový dort)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie7 664 kJ /
1 832 kcal
Bílkoviny43,89 g
– z toho živočišné bílkoviny15,77 g
– z toho rostlinné bílkoviny28,13 g
Tuky19,94 g
– nasycené6,72 g
– nenasycené9,93 g
–– mononenasycené5,31 g
–– polynenasycené4,62 g
––– omega 30,34 g
Vláknina43,00 g
Cholesterol 284 mg
Sodík 309 mg
Sůl1,34 g
Sacharidy347,66 g
– cukry169,36 g
––– laktóza6,94 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 hrnek 1 hrnek celozrnné žitné mouky Mouka žitná celozrnná hladká 250 g
1/2 hrnku 1/2 hrnku sypaného müsli s jahodami Müsli s ovocem
1/2 hrnku 1/2 hrnku šťávy z jahod Jahody čerstvé 125 g
1/2 hrnku 1/2 hrnku třtinového cukru Cukr třtinový 125 g
1/2 hrnku 1/2 hrnku jahodového kefíru (nebo mléka) Kefír 125 ml
1 1 vejce Vejce slepičí 70 g
1 lžíce 1 lžíce kakaa Kakao prášek 25 g
2 2 velké jahody Jahody čerstvé
1 1 kypřicí prášek do pečiva Kypřící prášek
tuk na vymazání formy Margarín
mouka na vysypání formy Mouka pšeničná hladká
1 hrnek 1 hrnek šťávy z jahod Jahody čerstvé 250 g
250 g 250 g odtučněného tvarohu ve vaničce Tvaroh odtučněný 250 g
3 lžíce 3 lžíce jogurtu (jahodový nebo bílý) Jogurt kravský bílý 3,5% 60 ml
1/2 lžíce 1/2 lžíce vanilkového cukru Cukr vanilkový 12.5 g
1 hrnek 1 hrnek čerstvých (nebo mražených) jahod
2 lžíce 2 lžíce želatiny v prášku Želatina vepřová 30 g
mandlové lupínky na posypání Mandle loupané

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.