Nutriční hodnoty (Andělsky lehký jahodový dort)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 7 664 kJ / 1 832 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 43,89 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 15,77 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 28,13 g |
Tuky | 19,94 g |
– nasycené | 6,72 g |
– nenasycené | 9,93 g |
–– mononenasycené | 5,31 g |
–– polynenasycené | 4,62 g |
––– omega 3 | 0,34 g |
Vláknina | 43,00 g |
Cholesterol | 284 mg |
Sodík | 309 mg |
Sůl | 1,34 g |
Sacharidy | 347,66 g |
– cukry | 169,36 g |
––– laktóza | 6,94 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 hrnek 1 hrnek celozrnné žitné mouky | Mouka žitná celozrnná hladká | 250 g |
1/2 hrnku 1/2 hrnku sypaného müsli s jahodami | Müsli s ovocem | |
1/2 hrnku 1/2 hrnku šťávy z jahod | Jahody čerstvé | 125 g |
1/2 hrnku 1/2 hrnku třtinového cukru | Cukr třtinový | 125 g |
1/2 hrnku 1/2 hrnku jahodového kefíru (nebo mléka) | Kefír | 125 ml |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
1 lžíce 1 lžíce kakaa | Kakao prášek | 25 g |
2 2 velké jahody | Jahody čerstvé | |
1 1 kypřicí prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
tuk na vymazání formy | Margarín | |
mouka na vysypání formy | Mouka pšeničná hladká | |
1 hrnek 1 hrnek šťávy z jahod | Jahody čerstvé | 250 g |
250 g 250 g odtučněného tvarohu ve vaničce | Tvaroh odtučněný | 250 g |
3 lžíce 3 lžíce jogurtu (jahodový nebo bílý) | Jogurt kravský bílý 3,5% | 60 ml |
1/2 lžíce 1/2 lžíce vanilkového cukru | Cukr vanilkový | 12.5 g |
1 hrnek 1 hrnek čerstvých (nebo mražených) jahod | ||
2 lžíce 2 lžíce želatiny v prášku | Želatina vepřová | 30 g |
mandlové lupínky na posypání | Mandle loupané |