Nutriční hodnoty (Kynutý čert a Mikuláš (pajtáše))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 10
| Energie | 17 180 kJ / 4 106 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 108,76 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,71 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 91,05 g |
| Tuky | 111,45 g |
| – nasycené | 36,01 g |
| – nenasycené | 65,75 g |
| –– mononenasycené | 45,39 g |
| –– polynenasycené | 20,36 g |
| ––– omega 3 | 4,24 g |
| Vláknina | 25,80 g |
| Cholesterol | 646 mg |
| Sodík | 1,28 g |
| Sůl | 3,09 g |
| Sacharidy | 654,10 g |
| – cukry | 138,50 g |
| ––– laktóza | 0,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g vody | Voda | 200 ml |
| 30 g 30 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 30 g |
| 100 g 100 g cukru | Cukr bílý | 100 g |
| 2 2 vanilkové cukry | Cukr vanilkový | |
| 50 g 50 g změklého másla | Máslo kravské | 50 g |
| 40 g 40 g oleje | Olej řepkový | 40 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce citronové kůry | Citronová kúra čerstvá | 15 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1/3 lžičky 1/3 lžičky soli | Sůl mořská | 2.6666667461395264 g |
| 740-760 g 740-760 g hladké mouky (dle potřeby) | Mouka pšeničná hladká | 750 g |
| rozinky (dle chuti) | Rozinky | |
| vejce na potření | Vejce slepičí |