Nutriční hodnoty (Dušená mrkev s bramborem a masem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 8 690 kJ / 2 077 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 116,98 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 89,55 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 27,43 g |
Tuky | 79,57 g |
– nasycené | 8,96 g |
– nenasycené | 62,19 g |
–– mononenasycené | 44,96 g |
–– polynenasycené | 17,22 g |
––– omega 3 | 4,97 g |
Vláknina | 39,40 g |
Cholesterol | 293 mg |
Sodík | 685 mg |
Sůl | 1,45 g |
Sacharidy | 204,70 g |
– cukry | 35,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
450 g 450 g vepřové plece (nebo hovězí maso) | Vepřová plec | 450 g |
3 lžíce 3 lžíce oleje | Olej řepkový | 33 ml |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
sůl | Sůl mořská | |
1 1 zarovnaná lžíce hladké mouky (možno vynechat) | Mouka pšeničná hladká | |
500 g 500 g mrkve | Mrkev čerstvá | 500 g |
1 špetka 1 špetka krupicového cukru (podle chuti) | Cukr bílý | |
1 špetka 1 špetka strouhaného muškátového oříšku (podle chuti) | Muškátový oříšek mletý | |
1 lžička 1 lžička citronové šťávy (podle chuti) | Šťáva z citrónu | 5 ml |
1 špetka 1 špetka mletého pepře | Pepř černý mletý | |
sůl | Sůl mořská | |
25 g 25 g oleje (nebo máslo) | Olej řepkový | 25 ml |
30 g 30 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
900 g 900 g brambor | Brambor zimní | 900 g |
sůl | Sůl mořská |