Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Dušená mrkev s bramborem a masem)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie8 690 kJ /
2 077 kcal
Bílkoviny116,98 g
– z toho živočišné bílkoviny89,55 g
– z toho rostlinné bílkoviny27,43 g
Tuky79,57 g
– nasycené8,96 g
– nenasycené62,19 g
–– mononenasycené44,96 g
–– polynenasycené17,22 g
––– omega 34,97 g
Vláknina39,40 g
Cholesterol 293 mg
Sodík 685 mg
Sůl1,45 g
Sacharidy204,70 g
– cukry35,00 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
450 g 450 g vepřové plece (nebo hovězí maso) Vepřová plec 450 g
3 lžíce 3 lžíce oleje Olej řepkový 33 ml
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
mletý pepř Pepř černý mletý
sůl Sůl mořská
1 1 zarovnaná lžíce hladké mouky (možno vynechat) Mouka pšeničná hladká
500 g 500 g mrkve Mrkev čerstvá 500 g
1 špetka 1 špetka krupicového cukru (podle chuti) Cukr bílý
1 špetka 1 špetka strouhaného muškátového oříšku (podle chuti) Muškátový oříšek mletý
1 lžička 1 lžička citronové šťávy (podle chuti) Šťáva z citrónu 5 ml
1 špetka 1 špetka mletého pepře Pepř černý mletý
sůl Sůl mořská
25 g 25 g oleje (nebo máslo) Olej řepkový 25 ml
30 g 30 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 30 g
900 g 900 g brambor Brambor zimní 900 g
sůl Sůl mořská

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.