Nutriční hodnoty (Převalované vdolečky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 27 767 kJ / 6 636 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 201,80 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 136,15 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 65,65 g |
| Tuky | 392,19 g |
| – nasycené | 222,84 g |
| – nenasycené | 151,18 g |
| –– mononenasycené | 128,22 g |
| –– polynenasycené | 22,96 g |
| ––– omega 3 | 2,67 g |
| Vláknina | 18,18 g |
| Cholesterol | 1,84 g |
| Sodík | 2,17 g |
| Sůl | 5,18 g |
| Sacharidy | 544,98 g |
| – cukry | 167,68 g |
| ––– laktóza | 50,41 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 245 ml 245 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 245 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce rumu | Rum | 34 ml |
| 50 g 50 g sádla | Sádlo vepřové | 50 g |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky soli | Sůl mořská | 4 g |
| 2 lžíce 2 lžíce cukru | Cukr bílý | 50 g |
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| 500 g 500 g hladké mouky (nebo polohrubá + hladká) | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| 1/2 1/2 čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 21 g |
| 250 g 250 g másla | Máslo kravské | 250 g |
| 1 hrst 1 hrst hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
| 1 kg 1 kg tvarohu (vytuženého) | Tvaroh polotučný | 1000 g |
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
| rozinky | Rozinky | |
| cukr | Cukr bílý | |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| povidla | Povidla | |
| 50 g 50 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 50 g |
| 40 g 40 g cukru krupice | Cukr bílý | 40 g |
| 40 g 40 g másla | Máslo kravské | 40 g |