Nutriční hodnoty (Vánoční krémová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 537 kJ / 1 323 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 31,30 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 20,86 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,44 g |
| Tuky | 109,36 g |
| – nasycené | 63,28 g |
| – nenasycené | 39,43 g |
| –– mononenasycené | 33,79 g |
| –– polynenasycené | 5,64 g |
| ––– omega 3 | 0,67 g |
| Vláknina | 14,64 g |
| Cholesterol | 796 mg |
| Sodík | 264 mg |
| Sůl | 0,57 g |
| Sacharidy | 47,19 g |
| – cukry | 15,19 g |
| ––– laktóza | 4,15 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 0,5 kg 0,5 kg rybích vnitřností a ořezků z kapra | ||
| 120 g 120 g čerstvého hrášku nebo sterilovaného hrášku | Hrášek zelený | 120 g |
| dohromady 150 g mrkve | Mrkev čerstvá | |
| celeru | Celer bulva čerstvá | |
| petržele | Petržel kořenová čerstvá | |
| 60 g 60 g cibule | Cibule čerstvá | 60 g |
| 120 g 120 g uvařených loupaných brambor | Brambor zimní | 120 g |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| muškátový květ | Muškát květ sušený | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 150 ml 150 ml šlehačky | Šlehačka 35% | 150 ml |
| petrželová nať | Petržel nať čerstvá | |
| 2 2 vajíčka | Vejce slepičí | 140 g |