Jemné květákové placky

tejaja Kuchařka:

Doba přípravy: 30 minút PT0H30M 4 porce Zeleninová jídla 13 názorů

518
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Suroviny

1 menší květák
3 vajíčka
6 lžíc hrubé mouky
sůl
mleté černé koření
olej
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Surový karfiol nastrúhame na jemno, pridáme žĺtky a múku, osolíme, okoreníme. Jemne vmiešame sneh z bielkov. Cesto má byť nie tečúce.

  2. Z cesta na horúcom oleji pečieme malé placičky. Podávame so zemiakmi a kompótom, najlepšie slivkovým.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 13 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jemné květákové placky

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Ivanuela: Ďakujem, aj za fotku :-8

    Odpovědět

  • Ivanuela Ivanuela

    Tak jsem dnes poprvé vyzkoušela tento recept, a musím uznat super :-) z jednoho květáku a mám plný talíř :D Přidávám i foto :-) :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Koubkova: Ďakujem za pekný komentár aj fotku ;-)

    Odpovědět

  • Koubkova Koubkova

    :-p:yes:Květák za 15kč a jak jsem si šmákla,jen jsem ho trochu povařila

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Irule: Ďakujem za komentár a krásne fotky :-);-)

    Odpovědět

  • Irule Irule

    :-p:yes: jen dávám hladkou mouku a někdy přidávám strouhaný sýr ;-)

    Odpovědět

  • Petak Petak

    :yes::yes::yes: tento recept mám od své tety je super jiné už nedělám díky za připomenutí :-)dávám bodík

    Odpovědět

  • maminka Machulka maminka Machulka

    tyhle placičky dělám už dlouho je to vážně mňamka jen přidávám ještě česnek jsou chutnější a dáváme si to s bramborami a tatarkou uděluji paleček nahoru

    Odpovědět

  • planeta planeta

    dobrý recept:yes:

    Odpovědět

  • zanna zanna

    tak toto je lahoda.....to jsem zase díky vám objevila Ameriku!!!! :D díky moc, byly s kaší s jarní cibulkou a nemůžu říct nic jiného než MŇAM!!!:yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

  • vybusna vybusna

    a toto je fajnotka, toto lubim...

    Odpovědět

  • Iness Iness

    Dělávám, když mimo vaření dělám spoustu jiných věcí a rozvařím ho(vařený na obalení):-D, je to dobré i tak:yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo