Nutriční hodnoty (Krůtí maso na víně a la svíčková)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 072 kJ / 1 690 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 174,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 167,90 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,10 g |
| Tuky | 68,19 g |
| – nasycené | 42,24 g |
| – nenasycené | 22,62 g |
| –– mononenasycené | 18,86 g |
| –– polynenasycené | 3,76 g |
| ––– omega 3 | 1,93 g |
| Vláknina | 17,01 g |
| Cholesterol | 550 mg |
| Sodík | 820 mg |
| Sůl | 2,02 g |
| Sacharidy | 55,12 g |
| – cukry | 42,96 g |
| ––– laktóza | 6,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600-800 g 600-800 g krůtího masa (stehno či prsa) | Krůta prsa bez kůže | 700 g |
| 1/2 1/2 většího celeru | Celer bulva čerstvá | 270 g |
| 3 3 mrkve | Mrkev čerstvá | 150 g |
| 2 2 petržele | Petržel kořenová čerstvá | |
| cibule | Cibule čerstvá | |
| 2 dl 2 dl červeného suchého vína | Víno červené suché | 200 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce brusinek | Brusinky zavařené | 15 g |
| citron + citrónová šťáva | Šťáva z citrónu | |
| cca 4 4 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 5 kuliček 5 kuliček celého pepře | Pepř černý | |
| 5 kuliček 5 kuliček celého nového koření | Nové koření | |
| špetka špetka tymiánu | Tymián sušený | |
| 2 dl 2 dl smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
| trochu trochu zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| sůl | Sůl mořská | |
| bujonová kostka | Bujón hovězí | |
| 1 lžíce 1 lžíce cukru | Cukr bílý | 25 g |
| olej | Olej řepkový | |
| máslo | Máslo kravské |