Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bůčková paštika

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

marcel marcel

Náročný

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 120 min

140 min (20 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Paštika je skvělá jako předkrm nebo jako slané pohoštění pro přátele. Díky domácí přípravě víte, co jíte a navíc můžete paštiku vyladit dle své chuti například přidáním alkoholu, mandlí nebo bylinek.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie28 927 kJ /
6 914 kcal
Bílkoviny256,40 g
Tuky640,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 2,38 g
Sodík 1,20 g
Sůl2,80 g
Sacharidy30,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: 1 kg tučnějšího bůčku nakrájíme na kousky, promícháme s divokým kořením (pepř, bobkový list, nové koření) a dáme asi na 1,5 hodiny péct při 200° C. Krok 2: Pak k masu přidáme 500 g vepřových jater a dáme péct ještě asi na 20–30 minut. Maso vyndáme z trouby a navrch necháme rozpustit asi 300 g sádla. Krok 3: Takto připravené maso nameleme na masovém strojku, vmícháme do něj zbylý tuk z pekáče, přidáme asi 200–300 ml smetany ke šlehání a dochucovadla podle fantazie, vše promícháme, necháme krátce projít varem, podle našich preferencí rozmixujeme a naplníme do skleniček. Krok 4: Skleničky zavaříme.

TIP: Domácí paštika

Zveřejněno 6. 2. 2013

Poznámka autora marcel

Dobré je do ní přidat také najemno nakrájené pečené jiné maso (zvěřinu a podobně). Jako dochucení můžeme použít nasekané bylinky, kousky mandlí, portské víno, sherry nebo whisky, brusinky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bůčková paštika

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AOl1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bůčková paštika

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AOl1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Dobrý den,mohu se zeptat na kolik stupňů zavařovat a jak dlouho ?

Určitě je fakt vinikajici zkoušel jsem dělat asi před rokem recept jsem našel právě tady ????

tak přesně tento recept jsem před chvíli četla na prozeny.cz v testu paštik...je kompletně opsaný...ale paštika je to určitě dobrá.

Tématické fráze:
domácí bučkova paštika, domácí paštika z bůčku, pastika z bucku, domácí paštika z pečeného bůčku, paštika z pečeného bůčku, domácí bůčkovou pastika, recept na bůčkovou paštiku, bůčková paštika-recept, bůčková domácí paštika, test paštik, buckovapastika, recepty z bůčku, domácí bučkova paštika recepty, domaci paštika s bůčku, domácí bůčková paštika recept, domaci pastika buckova, d test paštiky, pečená bůčková paštika recept, paštika do skleniček, paštika video

Suroviny:
bůček, játra vepřová, sádlo, smetana sladká, pepř mletý, bobkový list, koření nové koření, sůl, bylinky

Přidat fotografie receptu