Bůčková paštika

marcel Kuchař: marcel

Vepřové maso 1 názor

Suroviny

1 kg bůčku
0,5 kg vepřových jater
0,3 kg sádla
300 ml sladké smetany
pepř
bobkový list
nové koření
sůl
bylinky
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. 1 kg tučnějšího bůčku nakrájejte na kousky, promíchejte s divokým kořením (pepř, bobkový list, nové koření) a dejte asi na 1,5 hodiny péct při 200°C.

  2. Pak k masu přidejte 500 g vepřových jater a dejte péct ještě asi na 20–30 minut. Maso vyndejte z trouby a navrch nechte rozpustit asi 300 g sádla.

  3. Takto připravené maso namelte na masovém strojku, vmíchejte do něj zbylý tuk z pekáče, přidejte asi 200–300 ml smetany ke šlehání a dochucovadla podle fantazie (nasekané bylinky, kousky mandlí, portské víno, sherry nebo whisky, brusinky), vše promíchejte, nechte krátce projít varem, podle vašich preferencí rozmixujte a naplňte do skleniček.

  4. Dobré je do ní přidat také na jemno nakrájené pečené jiné maso (zvěřinu a podobně).
    Sklenky klasicky zavařte.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 192 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bůčková paštika

  • jentak jentak(neregistrovaný)

    tak přesně tento recept jsem před chvíli četla na prozeny.cz v testu paštik...je kompletně opsaný...ale paštika je to určitě dobrá.

    Odpovědět

Tématické fráze: domácí bučkova paštika domácí paštika z bůčku pastika z bucku domácí paštika z pečeného bůčku paštika z pečeného bůčku bůčková paštika-recept recept na bůčkovou paštiku bůčková domácí paštika test paštik buckovapastika domácí bučkova paštika recepty d test paštiky pečená bůčková paštika recept domaci pastika buckova paštika video buckova domácí paštika recepty paštiky test zapečená domácí paštika domácí bůčková paštika recept paštika do skleniček

Zapomněl/a jsem heslo