Nutriční hodnoty (Vepřová kýta à la zvěřina v PH)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 9 240 kJ / 2 208 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 181,03 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 178,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,53 g |
| Tuky | 137,47 g |
| – nasycené | 65,01 g |
| – nenasycené | 63,39 g |
| –– mononenasycené | 54,43 g |
| –– polynenasycené | 8,96 g |
| ––– omega 3 | 0,44 g |
| Vláknina | 4,50 g |
| Cholesterol | 480 mg |
| Sodík | 2,13 g |
| Sůl | 5,05 g |
| Sacharidy | 29,20 g |
| – cukry | 15,00 g |
| ––– laktóza | 9,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 800 g 800 g vepřové kýty | Vepřová kýta | 800 g |
| 300 g 300 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel) | Mrkev čerstvá | 300 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 100 g 100 g slaniny | Špek | 100 g |
| 200 ml 200 ml červeného vína | Víno červené suché | 200 ml |
| 250 ml 250 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
| 3 3 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 6 kuliček 6 kuliček černého pepře | Pepř černý | |
| 3 kuličky 3 kuličky nového koření | Nové koření | |
| 1 špetka 1 špetka tymiánu | Tymián sušený | |
| 4 kuličky 4 kuličky jalovce | Jalovec sušený | |
| 2 lžíce 2 lžíce šípkového džemu | Džem šípkový | |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| máslo | Máslo kravské | |
| sůl | Sůl mořská |