Nutriční hodnoty (Šafránové rizoto se špenátem a žampióny)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 6 987 kJ / 1 670 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 47,22 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 47,22 g |
| Tuky | 5,12 g |
| – nasycené | 1,97 g |
| – nenasycené | 1,65 g |
| –– mononenasycené | 0,51 g |
| –– polynenasycené | 1,15 g |
| ––– omega 3 | 0,04 g |
| Vláknina | 32,56 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 196 mg |
| Sůl | 0,92 g |
| Sacharidy | 344,40 g |
| – cukry | 24,08 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g rýže na rizoto | Rýže bílá | 400 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 400 g 400 g listového špenátu | Špenát čerstvý | 400 g |
| 250 g 250 g malých žampiónů | Žampion čerstvý | 250 g |
| 1 balení 1 balení šafránových blizen | Šafrán čerstvý | |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| silný horký vývar | Vývar hovězí | |
| máslo | Máslo kravské | |
| olivový olej | Olej olivový | |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| strouhaný parmazán | Parmezán |