Nutriční hodnoty (Rajčatová omáčka na těstoviny z PH)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 709 kJ / 1 125 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 17,69 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,28 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 17,41 g |
| Tuky | 68,37 g |
| – nasycené | 26,31 g |
| – nenasycené | 40,90 g |
| –– mononenasycené | 34,51 g |
| –– polynenasycené | 6,39 g |
| ––– omega 3 | 0,15 g |
| Vláknina | 47,95 g |
| Cholesterol | 102 mg |
| Sodík | 2,58 g |
| Sůl | 6,18 g |
| Sacharidy | 87,06 g |
| – cukry | 63,54 g |
| ––– laktóza | 0,32 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g čerstvých rajčat | Rajče červené čerstvé | 500 g |
| 500 g 500 g sterilovaných rajčat | Rajče červené sterilované | 500 g |
| 1 1 větší řapík celeru | Celer bulva čerstvá | 540 g |
| 1 1 velká mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 3 lžíce 3 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 33 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 lžička 1 lžička přírodního cukru (podle kyselosti rajčat) | Xylitol | |
| bazalka (nejlépe čerstvá) | Bazalka čerstvá | |
| 40 g 40 g másla | Máslo kravské | 40 g |