Nutriční hodnoty (Domácí perník)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 21 092 kJ / 5 041 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 82,86 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 74,18 g |
Tuky | 149,58 g |
– nasycené | 16,99 g |
– nenasycené | 122,98 g |
–– mononenasycené | 85,32 g |
–– polynenasycené | 37,66 g |
––– omega 3 | 10,44 g |
Vláknina | 33,65 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 186 mg |
Sůl | 0,69 g |
Sacharidy | 803,23 g |
– cukry | 338,67 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 hrnky 2 hrnky polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
0,5 hrnku 0,5 hrnku hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 125 g |
1 hrnek 1 hrnek cukru krupice | Cukr bílý | 250 g |
2 lžíce 2 lžíce kakaa | Kakao prášek | 50 g |
1 1 prášek do perníku | Kypřící prášek do perníku bez fosfátů | |
0,5 0,5 prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
1 1 skořicový cukr | Cukr skořicový | |
1 hrst 1 hrst vlašských ořechů | Vlašské ořechy | |
0,5 hrnku 0,5 hrnku oleje | Olej řepkový | 125 ml |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
2 lžíce 2 lžíce medu | Med nepasterovaný | 72 g |
2 lžíce 2 lžíce rumu | Rum | 34 ml |
citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
250 250 –350 ml mléka (podle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
1 1 najemno nastrouhané jablko (možno vynechat) | Jablko čerstvé | 150 g |