Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Domácí perník)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie21 092 kJ /
5 041 kcal
Bílkoviny82,86 g
– z toho živočišné bílkoviny8,68 g
– z toho rostlinné bílkoviny74,18 g
Tuky149,58 g
– nasycené16,99 g
– nenasycené122,98 g
–– mononenasycené85,32 g
–– polynenasycené37,66 g
––– omega 310,44 g
Vláknina33,65 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 186 mg
Sůl0,69 g
Sacharidy803,23 g
– cukry338,67 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
2 hrnky 2 hrnky polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá 500 g
0,5 hrnku 0,5 hrnku hladké mouky Mouka pšeničná hladká 125 g
1 hrnek 1 hrnek cukru krupice Cukr bílý 250 g
2 lžíce 2 lžíce kakaa Kakao prášek 50 g
1 1 prášek do perníku Kypřící prášek do perníku bez fosfátů
0,5 0,5 prášku do pečiva Kypřící prášek 6 g
1 1 skořicový cukr Cukr skořicový
1 hrst 1 hrst vlašských ořechů Vlašské ořechy
0,5 hrnku 0,5 hrnku oleje Olej řepkový 125 ml
1 1 vejce Vejce slepičí 70 g
2 lžíce 2 lžíce medu Med nepasterovaný 72 g
2 lžíce 2 lžíce rumu Rum 34 ml
citronová kůra Citronová kúra čerstvá
250 250 –350 ml mléka (podle potřeby) Mléko kravské polotučné 1,5%
1 1 najemno nastrouhané jablko (možno vynechat) Jablko čerstvé 150 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.