Nutriční hodnoty (Zeleninová drožďovka s kroupama)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 489 kJ / 117 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,37 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,07 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,30 g |
| Tuky | 8,62 g |
| – nasycené | 5,51 g |
| – nenasycené | 3,01 g |
| –– mononenasycené | 2,73 g |
| –– polynenasycené | 0,28 g |
| ––– omega 3 | 0,03 g |
| Vláknina | 3,36 g |
| Cholesterol | 26 mg |
| Sodík | 9 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 1,76 g |
| – cukry | 0,92 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| Babiččina zeleninová směs mražená (mrkev, petržel, celer, fazolové lusky, květák, pór) nebo si zeleninu můžete zvolit podle chuti | Mrkev mražená | |
| kroupy (zvolíme tolik, jak moc chceme hustou polévku) | Kroupy ječné | |
| 1 1 čerstvé droždí | Droždí pekařské lisované | 42 g |
| menší cibule | Cibule čerstvá | |
| Vegeta | Kořenící směs sypká | |
| olivový olej | Olej olivový | |
| petrželka nebo nějaká nať | Petržel nať čerstvá | |
| 1 plátek 1 plátek másla | Máslo kravské | 10 g |