Bazalkové pesto stálezelené
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 9 447 kJ / 2 258 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 44,25 g |
Tuky | 221,77 g |
Vláknina | 6,05 g |
Cholesterol | 48 mg |
Sodík | 964 mg |
Sůl | 2,40 g |
Sacharidy | 19,15 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento postup jsem vyčetla na stránkách Kuchařky pro dceru.
Moje recepty a ostatní fotografie najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 1. 2024 22:42
Pesto nesmí u mě doma chybět, hodně často ho používám třeba k těstovinám, když nemám chuť na žádné velké vaření
13. 9. 2015 09:30
Jitkas:Jitko, díky za doplňující informace. S tím vychlazením také zkusím Nesouhlasím ale s tím, že po takto krátkém ponoření do vroucí vody, vlastně na pár vteřin, se ztratí vůně bazalky. Nesmí se samozřejmě bazalka vařit dlouho, jen ponořit, ona hned " zavadne " a zchladit.
13. 9. 2015 08:49
Blansirovani bazalky je to jednou z "technik" jak zachovat jeji barvu, pouzivana katalanskym molekularnim kucharem F. Adrià. On ale z blansirovane bazalky nedelal pesto, pouzival ji na barveni olivoveho oleje, ktery pak mel opravdu temne zelenou barvu. Pri blansirovani bazalky v horke vode se totiz uvolnuji i jeji esencialni oleje, coz je to, co nam v ni "voni". Tudiz mate pesto ano vice zelene, ale i mene vonave.
Metoda jak nejlepe zachovat barvu bazalky je pracovat rychle a mit naopak vse vychlazene z lednice, tedy dat olivovy olej, parmazan, cesnek a piniove orisky dobre vychladit + nadobu mixeru doporucuji dokonce vlozit na chvili do mrazaku, vse pak provest co nejrychlji, protoze jsou to prave kyslik a zahrivani bazalky pri mixovani(nebo treni v hmozdiri), kteri pri styku s polyfenoly pritomnymi v bazalce zpusobuji onu neestetickou zmenu barvy (oxidaci)
Jen dodam, ze ja ji delam "normalne", jen se snazim byt rychla a proto pouzivam mixer. Chcete-li, aby vam dele vydrzela, listky bazalky po umyti co nejlepe osuste, voda pestu tez nedela dobre.
Kdyz ho delate v hmozdiri, pouzijte hrubozrnnou sul, pomuze vam vse drive rozmelnit.
Metoda jak nejlepe zachovat barvu bazalky je pracovat rychle a mit naopak vse vychlazene z lednice, tedy dat olivovy olej, parmazan, cesnek a piniove orisky dobre vychladit + nadobu mixeru doporucuji dokonce vlozit na chvili do mrazaku, vse pak provest co nejrychlji, protoze jsou to prave kyslik a zahrivani bazalky pri mixovani(nebo treni v hmozdiri), kteri pri styku s polyfenoly pritomnymi v bazalce zpusobuji onu neestetickou zmenu barvy (oxidaci)
Jen dodam, ze ja ji delam "normalne", jen se snazim byt rychla a proto pouzivam mixer. Chcete-li, aby vam dele vydrzela, listky bazalky po umyti co nejlepe osuste, voda pestu tez nedela dobre.
Kdyz ho delate v hmozdiri, pouzijte hrubozrnnou sul, pomuze vam vse drive rozmelnit.
12. 9. 2015 21:16
krásné zelené pesto ...to bych si pochutnala ....
12. 9. 2015 19:10
kdo umi...ten holt umi
To blansirovani je zajimave.
To blansirovani je zajimave.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Palačinkové rolky
Přidáno před 6 minutami
Cizrnové kari s květákem, cuketou a rajčátky
Přidáno před 1 hodinou
Jablkové kroužky v čokoládě
Přidáno před 11 hodinami
Rohlíkové křupky
Přidáno před 23 hodinami
Květáková fritáta
Přidáno před 23 hodinami
Krůtí kapsy se špenátem a goudou
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Těstoviny s kapustou
Saratice uvařil před 16 minutami
Tyčinky z jogurtu
12346 uvařila před 37 minutami
Domácí krtkův dort
12346 uvařila před 46 minutami
Nutrie (králík) pečená v marinádě
vesme uvařila před 1 hodinou
BUBLANINA ovocná
Frana74 uvařil před 9 hodinami
Extra rychlé lívance
aknorew uvařila před 12 hodinami
Řezy s Vitacitem
ruckovalucie uvařila před 12 hodinami
Vepřová kotleta ve smetanovo hořčičné omáčce
Lucie1001 uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Dokonalá omáčka chimichurri: Skvělá je k jehněčímu nebo kuřecímu masu a jednoduše se připravuje
Janovské těstoviny: Přidávají se do nich rané brambory a zelené fazolky, domácí bazalkové pesto je zárukou báječné lahodné chuti
7 receptů na pesta: Dají vašim jídlům báječnou chuť. Vyberte si podle svého gusta
Další recepty
Tématické fráze: bazalkové pesto bez piniových oříšků bazalkové pesto recept bazalkové pesto top recept bazalkové pesto pesto z bazalky recept na bazalkové pesto pesto z bazalky recept bazalkove pesto recept slovensky zelené pesto z bazalky pesto pesto bazalka pesto recept top recepty bazalkové pesto recept na pesto z bazalky recept na bazalkový pesko bazalkove pesto bez ořechů zelene pesto pesto bazalkové recepty z bazalky bazalkove pesto zelene
Suroviny: bazalka čerstvá, parmazán, ořechy piniové, česnek, olej olivový
Bazalkové pesto stálezelené
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DAp6
5 názorů