Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bazalkové pesto stálezelené

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

12. 9. 2015 19:01

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie9 447 kJ / 2 258 kcal
Bílkoviny44,25 g
Tuky221,77 g
Vláknina6,05 g
Cholesterol 48 mg
Sodík 964 mg
Sůl2,40 g
Sacharidy19,15 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento postup jsem vyčetla na stránkách Kuchařky pro dceru.

Moje recepty a ostatní fotografie najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Pesto nesmí u mě doma chybět, hodně často ho používám třeba k těstovinám, když nemám chuť na žádné velké vaření <3

1974andrea 1974andrea

13. 9. 2015 09:30

Jitkas:Jitko, díky za doplňující informace. S tím vychlazením také zkusím ;-) Nesouhlasím ale s tím, že po takto krátkém ponoření do vroucí vody, vlastně na pár vteřin, se ztratí vůně bazalky. Nesmí se samozřejmě bazalka vařit dlouho, jen ponořit, ona hned " zavadne " a zchladit.

Jitkas

13. 9. 2015 08:49

Blansirovani bazalky je to jednou z "technik" jak zachovat jeji barvu, pouzivana katalanskym molekularnim kucharem F. Adrià. On ale z blansirovane bazalky nedelal pesto, pouzival ji na barveni olivoveho oleje, ktery pak mel opravdu temne zelenou barvu. Pri blansirovani bazalky v horke vode se totiz uvolnuji i jeji esencialni oleje, coz je to, co nam v ni "voni". Tudiz mate pesto ano vice zelene, ale i mene vonave.
Metoda jak nejlepe zachovat barvu bazalky je pracovat rychle a mit naopak vse vychlazene z lednice, tedy dat olivovy olej, parmazan, cesnek a piniove orisky dobre vychladit + nadobu mixeru doporucuji dokonce vlozit na chvili do mrazaku, vse pak provest co nejrychlji, protoze jsou to prave kyslik a zahrivani bazalky pri mixovani(nebo treni v hmozdiri), kteri pri styku s polyfenoly pritomnymi v bazalce zpusobuji onu neestetickou zmenu barvy (oxidaci)

Jen dodam, ze ja ji delam "normalne", jen se snazim byt rychla a proto pouzivam mixer. Chcete-li, aby vam dele vydrzela, listky bazalky po umyti co nejlepe osuste, voda pestu tez nedela dobre.
Kdyz ho delate v hmozdiri, pouzijte hrubozrnnou sul, pomuze vam vse drive rozmelnit.

Ivusa Ivusa

12. 9. 2015 21:16

:-Okrásné zelené pesto ...to bych si pochutnala ....:yes:

chocolate chocolate

12. 9. 2015 19:10

:yes:kdo umi...ten holt umi:-))
To blansirovani je zajimave.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: bazalkové pesto bez piniových oříšků bazalkové pesto recept bazalkové pesto top recept bazalkové pesto pesto z bazalky recept na bazalkové pesto pesto z bazalky recept bazalkove pesto recept slovensky zelené pesto z bazalky pesto pesto bazalka pesto recept top recepty bazalkové pesto recept na pesto z bazalky recept na bazalkový pesko bazalkove pesto bez ořechů zelene pesto pesto bazalkové recepty z bazalky bazalkove pesto zelene

Suroviny: bazalka čerstvá, parmazán, ořechy piniové, česnek, olej olivový

TopRecepty.cz

Bazalkové pesto stálezelené

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DAp6