Nutriční hodnoty (Křupavé botičky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 833 kJ / 1 155 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 25,96 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 13,61 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,35 g |
| Tuky | 77,16 g |
| – nasycené | 22,06 g |
| – nenasycené | 51,18 g |
| –– mononenasycené | 35,27 g |
| –– polynenasycené | 15,91 g |
| ––– omega 3 | 1,15 g |
| Vláknina | 3,80 g |
| Cholesterol | 282 mg |
| Sodík | 578 mg |
| Sůl | 1,82 g |
| Sacharidy | 87,31 g |
| – cukry | 5,38 g |
| ––– laktóza | 1,21 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 100 g 100 g Flory (nebo Hery) | Margarín | 100 g |
| 60 g 60 g hladké mouky (lze přidat podle potřeby více) | Mouka pšeničná hladká | 60 g |
| 50 g 50 g celozrnné mouky | Mouka pšeničná celozrnná hrubá | 50 g |
| 1 lžíce 1 lžíce Lučiny | Lučina 70% t.v s. | 15 g |
| 1/2 lžíce 1/2 lžíce chilli omáčky | Chilli omáčka | 7.5 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce strouhaného Eidamu | Sýr kravský tvrdý 30% | 15 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| koření na špagety nebo pizzu | Provensálské koření | |
| 1 1 vejce na potření | Vejce slepičí | 70 g |
| 2 lžičky 2 lžičky prášku do pečiva | Kypřící prášek | 8 g |