Nutriční hodnoty (Krémová květáková polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 2 516 kJ / 601 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,43 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 8,78 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,65 g |
Tuky | 37,35 g |
– nasycené | 24,36 g |
– nenasycené | 14,53 g |
–– mononenasycené | 11,73 g |
–– polynenasycené | 2,80 g |
––– omega 3 | 0,19 g |
Vláknina | 2,20 g |
Cholesterol | 117 mg |
Sodík | 126 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 51,77 g |
– cukry | 14,57 g |
––– laktóza | 12,57 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 květák | Květák čerstvý | |
40 g 40 g másla | Máslo kravské | 40 g |
40 g 40 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 40 g |
1,5 litru 1,5 litru zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 1500 ml |
250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
muškátový oříšek | Muškátový oříšek | |
Podravka | Kořenící směs sypká | |
sůl | Sůl mořská | |
petrželová nať | Petržel nať čerstvá |