Nutriční hodnoty (Krémová květáková polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 2 516 kJ / 601 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 13,43 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,78 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,65 g |
| Tuky | 37,35 g |
| – nasycené | 24,36 g |
| – nenasycené | 14,53 g |
| –– mononenasycené | 11,73 g |
| –– polynenasycené | 2,80 g |
| ––– omega 3 | 0,19 g |
| Vláknina | 2,20 g |
| Cholesterol | 117 mg |
| Sodík | 126 mg |
| Sůl | 0,25 g |
| Sacharidy | 51,77 g |
| – cukry | 14,57 g |
| ––– laktóza | 12,57 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 květák | Květák čerstvý | |
| 40 g 40 g másla | Máslo kravské | 40 g |
| 40 g 40 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 40 g |
| 1,5 litru 1,5 litru zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 1500 ml |
| 250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| muškátový oříšek | Muškátový oříšek | |
| Podravka | Kořenící směs sypká | |
| sůl | Sůl mořská | |
| petrželová nať | Petržel nať čerstvá |