Valentýnské minidortíky
Recept ještě nebyl hodnocenTyto krásné malé dortíky rozzáří váš sváteční valentýnský stůl. Těsto je nadýchané a zároveň díky podmáslí i pěkně vláčné. Šťáva z červené řepy ho obarví na výrazně…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tyto krásné malé dortíky rozzáří váš sváteční valentýnský stůl. Těsto je nadýchané a zároveň díky podmáslí i pěkně vláčné. Šťáva z červené řepy ho obarví na výrazně…
Brambory s cizrnou a koprovým olejem jsou lahodným vegetariánským pokrmem, který spojuje jemnou chuť brambor, krémovou chuť cizrny a svěžest aromatického kopru. Tento…
Spojení jemného masového základu s lehce sladkokyselým rebarborovým přelivem vytváří nevšední gurmánský zážitek, který potěší každého milovníka originálních chutí.…
Ve zdravém a vyváženém jídelníčku by se pravidelně mělo objevovat rybí maso, které obsahuje velké množství bílkovin a spoustu zdraví prospěšných látek. Tresčí maso je…
Tyto muffiny jsou díky mrkvi krásně vláčné. Voní po skořici a ukrývají se v nich sladké rozinky. Podáváme je ozdobené jemným krémem z ricotty a másla a posypeme…
Velikonoční pletýnka, spletená ze 3 copů, z nichž do jednoho jsou zapracované bylinky, do druhého mletá paprika a jeden zůstane bez ochucení. Na řezu tak tato kombinace…
Velikonoční stůl můžeme vyzdobit krásnými kynutými věnečky, do kterých položíme malovaná vajíčka. Těsto lze připravit i v domácí pekárně. Po upečení věnečky ozdobíme…
Lískooříškovou pomazánku milují nejen děti, ale také dospělí. Tu kupovanou nechte v obchodě v regálu a vyzkoušejte si ji připravit v pohodlí vaší kuchyně, není to nijak…
Jedním z velikonočních symbolů je i trnová koruna. Můžeme ji připravit z kynutého těsta, které rozdělíme na díly, spleteme z nich cop a provaz a ozdobíme mandlovými…
Připravte si k jídlu něco pěkného. Hnízda ze šunky plněná žampionovou směsí, sýrem a vejci vypadají hezky na pohled a navíc i skvěle chutnají. Podávejte je s opečeným…
Slané koláče můžeme jíst teplé i studené. Hodí se k obědu i večeři, nebo si je můžeme vzít jako vydatnou svačinu na cesty. Na výběr máme z mnoha druhů náplní, skvělá je…
Sladká žemlovka či zemlbába s jablky a tvarohem je oblíbené české jídlo, které mají rády hlavně děti. Můžeme ji ale připravit i naslano - stačí ji naplnit špenátem,…
Slaný koláč nemusíme připravit jen z listového nebo křehkého těsta. Tento je zcela bez lepku, protože jako základ použijeme rýži. Podusíme ji se zeleninou, promícháme s…
Drobné růžičky z listového těsta poslouží jako sváteční pohoštění, které zaujme pěkným vzhledem i lahodnou chutí. Naplníme je vařeným kuřecím masem ve smetanové směsi…
Jidáše patří neodmyslitelně k velikonočním svátkům. Sladké jednoduše tvarované kousky kynutého těsta, upečené dozlatova a posypané na závěr moučkovým cukrem jsou vítanou…
Lahodné těstoviny se sýrovou omáčkou a rajčatovou směsí uvaříme během chvilky. Sýrovou omáčku připravíme přidáním sýra a smetany do bešamelového základu. Rajčata…
Plněná kuřecí stehna s překvapením uvnitř – vaječnou omeletkou, slaninou a medvědím česnekem – potěší nejen chutí, ale i vzhledem. Ideální jako slavnostnější nedělní…
Velikonoce jsou svátky, pro které je typické spousta různých sladkých dobrot, kterými potěšíte chuťové pohárky vašich koledníků. Dort ve tvaru vejce, plněný čokoládovým…
Kuřecí maso je velmi snadné na přípravu a proto je oblíbenou surovinou. Lze z něj však připravit i velmi netradiční pokrm. Třeba tato tříbarevná nádivka pečená ve formě…
Šunková kometa z listového těsta ozdobí vánoční stůl. Potěší nejen vzhledem, ale i výbornou chutí. Listové těsto je plněné bešamelem ochuceným šunkou a smetanou. Šunkou…
Nalaďte se na sváteční zimní atmosféru s tímto voňavým smaženým dezertem. Hvězdičky vykrojené z toustů pomazaných marmeládou v těstíčku z provoněné smetany, potřete…
Nalaďte se na sváteční zimní atmosféru s tímto voňavým smaženým dezertem. Hvězdičky vykrojené z toustů pomazaných marmeládou v těstíčku z provoněné smetany, potřete…
I bez masa připravíme zajímavé a lahodné jídlo. Houskové knedlíky se špenátem a bílkovým sněhem jsou pěkně nadýchané. Doplníme je pórkovým přelivem, který je velmi jemný…
Masovou směs s kari jistě připravujeme pravidelně. Ozvláštnit se dá kořením, různými druhy zeleniny a nebo třeba také špetkou tradičního japonského čaje matcha. Omáčce…