Zapečený sýrový květák
Recept ještě nebyl hodnocenKvěták nám nabízí širokou škálu možností jak jej v kuchyni upotřebit. Stačí růžičky krátce předvařit a pak je zapéct dozlatova se smetanou, vejci, sýrem, bylinkami a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 525 kJ / 125 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,80 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 2,80 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 11,00 g |
– nasycené | 7,10 g |
– nenasycené | 3,30 g |
–– mononenasycené | 3,00 g |
–– polynenasycené | 0,30 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 36 mg |
Sodík | 40 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 3,80 g |
– cukry | 3,80 g |
––– laktóza | 3,80 g |
Květák nám nabízí širokou škálu možností jak jej v kuchyni upotřebit. Stačí růžičky krátce předvařit a pak je zapéct dozlatova se smetanou, vejci, sýrem, bylinkami a…
Zapečené těstoviny jsou velmi oblíbeným jídlem každé hospodyňky. Jejich příprava je totiž snadná a rychlá, většinu práce odvede naše trouba. Těstoviny se šunkou a sýrem…
I z několika obyčejných surovin, které máme všichni doma, lze připravit výborné jídlo. Mrkev necháme rozvonět na másle, přidáme kostky brambor a dochutíme kořením. Tato…
Špenátová polévka potěší všechny milovníky špenátu. Hotová je za pár minut. Když na talíř voňavé polévky, zjemněné smetanou, přidáme hrst dozlatova osmažených krutonků,…
Zapečené kotlety se smetanou a hořčicí jsou na přípravu snadné a chutné. Jídlem, které připravíme podle receptu, zaručeně potěšíme rodinu. Voňavé kotlety se skvěle hodí…
Co dnes bude k obědu? Kotlety a brambory na smetaně. Také vás tyto dvě věty vrací do dětství? Zapečené maso s bramborem a smetanou patří mezi oblíbené klasické víkendové…
Jednoduchý recept na křupavé zlatavé karbanátky se sýrem. Vyzkoušejte k víkendovému obědu, se zeleninou k večeři a nebo pro návštěvu na syté pohoštění. Recept si jistě…
Poctivá kulajda nám připomene tradiční chuť jižních Čech. Vaří ji maminky i babičky, každá trochu jinak, a přesto všem chutná. Kulajda je jednoduché jídlo, do kterého…
Sýrová omáčka a špenát, to je nesmrtelná a velmi oblíbená kombinace, kterou si s chutí dopřáváme třeba s gnocchi nebo těstovinami. Na její přípravě není nic složitého a…
Přemýšlíte, co dobrého dnes uvařit? Pokud máte doma zrovna pěkný kousek vepřové panenky, dvě hrsti žampionů a krapet smetany, volba je jasná. Příprava nezabere mnoho…
Hledáte originální omáčku, kterou byste rádi servírovali k uzenému masu? Máme tady pro vás jeden zajímavý recept. Pokud jste zároveň milovníkem švestek a smetany,…
Původně tradiční maďarský pokrm se v 19. století rozšířil i na území Česka a chutná nám dodnes. A není se čemu divit, kuřecí maso v omáčce z cibulovo-paprikového základu…
Kdo by neznal větrníky? Karamelová poleva, ukrývající křehké těsto s pudinkovou náplní, dokáže vylepšit každý chmurný den i osladit chvíli s kávou. Pro skutečné…
Tak jednoduchá a přitom tak dobrá. Jemná díky tvarohu, sněhem z bílků nadýchaná a po citronu osvěžující bábovka. Vyzkoušejte tento recept a přesvědčte se sami. Na…
Velmi jednoduchý pokrm, který zvládne i naprostý začátečník. Pokud si gnocchi neděláte sami doma, což je jednoduché, tak polotovar stačí jen tepelně upravit a za chvilku…
Potřebujete uvařit vydatný oběd, ale nemáte času nazbyt? Skočte do obchodu pro chlazené gnocchi, přidejte kuřecí maso, špenát a zakápněte smetanou. Během chvilky můžete…
Špagety se smetanovou omáčkou jsou skvělou volbou pro milovníky rychlých a chutných jídel. Jemná a krémová omáčka s česnekem a bylinkami dodá těstovinám lahodnou chuť,…
Snadný pokrm, který jistě známe nejen od babičky, ale také ze školní jídelny. Na základu z jíšky, který ochutíme paprikou, povaříme fazolové lusky. Poté dochutíme a…
Lahodné a krémové jídlo na italský způsob, potěší každého milovníka těstovin. Jemné tagliatelle obalené v bohaté smetanové omáčce s kousky rozpuštěného sýra, vytváří…
Vepřová pečeně je šťavnatá a chutná, patří k oblíbeným a často používaným masům. Připravit ji můžeme vcelku nebo nakrájenou na plátky (kotlety), s kostí či bez.…
Zeleninový krém zjemněný smetanou je velmi jemný. Příprava je snadná a poměrně rychlá. Na talíři polévku ozdobíme petrželovou natí a podáváme ji s krajíčkem tmavého…
Miska fazolové polévky zasytí a zahřeje. Fazole jsou vydatné a plné vlákniny i kvalitních bílkovin. Právem patří mezi nejoblíbenější luštěniny v našich kuchyních a hodí…
Meruňkové želatinové bábovičky jsou lehký letní dezert plný ovocné chuti. Kombinace zralých meruněk a smetany vytváří jemnou a osvěžující pochoutku, která se rozplyne na…
Fazolky v naší úpravě si zcela určitě zamilujete. Smetana v bešamelové omáčce a tradiční koření ochutí křupavé zelené fazolky. Věřte, že u tohoto jídla vám maso nebude…