
Kuřecí stehna s dijonskou omáčkou a zeleninovým knedlíkem
Recept ještě nebyl hodnocenStehna omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a na oleji z obou stran zprudka orestujeme. Maso vyjmeme z hrnce a do hrnce dáme nahrubo nakrájenou cibuli. Chvíli ji…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 525 kJ / 125 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,80 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 2,80 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 11,00 g |
– nasycené | 7,10 g |
– nenasycené | 3,30 g |
–– mononenasycené | 3,00 g |
–– polynenasycené | 0,30 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 36 mg |
Sodík | 40 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 3,80 g |
– cukry | 3,80 g |
––– laktóza | 3,80 g |
Stehna omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a na oleji z obou stran zprudka orestujeme. Maso vyjmeme z hrnce a do hrnce dáme nahrubo nakrájenou cibuli. Chvíli ji…
Klenot pocházející z Maďarska, který jsme si u nás rychle oblíbili – to je segedínský guláš. Šťavnaté vepřové maso a kyselé zelí dodávají jídlu charakteristickou chuť.…
Fazolky na smetaně, milované i nenáviděné jídlo, které ovšem neodmyslitelně patří k jarním dnům. Malinko pracné, ale ohromně uspokojující zeleninové jídlo. Výrazná…
Cuketu omyjeme a nakrájíme s oloupanými bramborami na kousky. Cibuli nakrájíme na drobno, česnek na plátky.Na másle zpěníme cibuli s česnekem. Přidáme cuketu, brambory,…
Dýně hokaido má tu výhodu, že není veliká, takže jedna v pohodě nasytí rodinu a nemusí se loupat, protože její slupka vařením změkne. Polévka z dýně hokaido bude lahodná…
Plátek dušené vepřové kýty přelitý krémovou omáčkou, to je hamburská pečeně. Maso je šťavnaté, protýkané uzeninou a kyselou okurkou. Omáčka má jemnou pikantní chuť a…
Dýni nakrájíme na kostičky (nemusíme loupat). Na másle osmažíme cibulku, po chvilce přidáme dýni a společně chvíli dusíme.Cibulku a dýni zalijeme zeleninovým vývarem a…
Pokud máte rádi steaky, tak dříve nebo později budete chtít ochutnat pepřovou omáčku. Pepř a steaky jdou zkrátka k sobě. Příprava je velmi jednoduchá, rychlá a…
Polévka s chutí léta a Itálie, to je rajčatový krém. Čím zralejší rajčata použijete, tím lepší polévka bude. Základní verzi lze doplnit třeba opečenými krutony, lžící…
Vyrazili jste do lesa posbírat pár čerstvých hříbků, ale moc úlovků jste nenašli? Nevadí, i z těch pár kousků můžete vykouzlit lahodnou omáčku. Uvařenou ji máte opravdu…
Jistě znáte klasický víkendový oběd z jednoho pekáčku - zapečené brambory s masem a smetanou. Pokud chcete odlehčit jídelníček nebo nefandíte masu, zkuste připravit…
Krémová polévka z cukety je doplněná sýrem a zachutná každému, kdo má krémové polévky v oblibě. Cuketovou polévku si užijete v sezoně z mladých nepřerostlých cuket,…
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájený libovější bůček. Kdo nemá rád bůček, může použít vepřovou plec.Maso orestujeme ze všech stran, osolíme,…
Na této omáčce si pochutnáme, díky pořádnému kusu strouhaného křenu má skutečně říz. S knedlíky a vařeným uzeným masem to bude vydatný oběd.
Chcete vařit tu opravdu nejlepší fazolovou polévku? Tak do ní místo klobásy dejte uzené maso a fazole namočte do vody, ve které maso nejprve uvaříte. Díky tomu bude…
Maso osolíme, opepříme a osmahneme na oleji.Přidáme papriku, rajče a žampiony (i se štávou), posypeme špetkou bazalky, dle potřeby ještě podlijeme vodou a necháme dusit…
Na oleji osmahneme posekanou cibuli a česnek, přidáme nakrájená rajčata (osobně jich loupu), lze použít i konzerva a zalijeme vývarem. Vaříme 20 minut, přidáme sůl mletý…
Hladká a jemná je krémová pórková polévka, vařená ze zeleninového vývaru, zahuštěná máslovou jíškou a zjemněná přidáním sladké smetany. Doplnit ji můžete například…
Do mísy dáme všechny suroviny na válečky, všechno důkladně promícháme a necháme chvilku uležet (cca 15 minut).Sýrové nitě rozdělíme na 4 díly. Rošt fritézy pomastíme…
Nejprve na kousku másla osmažíme cibulku se slaninou, cibuli ne dohněda, jen zlehka. Zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zasypeme paprikou, přidáme na kostky nakrájené…
Připravíme pekáček a vytřeme ho sádlem. Mleté maso smícháme se všemi surovinami a dochutíme. Rohlíky nakrájíme na kolečka.Vejce rozšleháme se smetanou, bylinkami a…
Jednoduchou hráškovou polévku s krásnou svěží barvou mají rádi nejen dospělí, ale oblíbí si ji také děti. Nejlepší je z mladého a čerstvého hrášku, ale uvařit ji můžeme…
Rozpálíme větší hrnec a dáme opékat stehna - není nutné ani přidávat olej, stehna sama pustí po chvíli tuk. Ze všech stran si stehna rovnoměrně opečeme a prozatím dáme…
Přidáno 18. 8. 2022 11:16
Přidáno 18. 8. 2022 07:49
Přidáno 17. 8. 2022 18:27
Přidáno 17. 8. 2022 14:54
Přidáno 17. 8. 2022 13:52
Přidáno 16. 8. 2022 19:04