Pistáciové low carb hvězdičky podle cukrářky Hanky z Poděbrad vás dostanou svou křehkostí, chutí i barvou
Retro pohoštění: Jednohubky s česnekovou pomazánkou, z krekrů nebo kolečka okurky jsou rychlé a levné
Když na Mikuláše prší, zima lidi hodně zkruší: Lidové pranostiky na prosinec napoví, jaký bude příští rok
„Na svatého Martina, nejlepší je husina“ aneb Listopadové pranostiky nám napoví, poradí a taky zpříjemní podzim
„Svatý Havel do zelí zajel.“ Co dalšího je třeba sklidit a jak se co nejlépe připravit na zimu podle říjnových pranostik
„Teplé září – ovoci se dobře daří.“ Naši předkové dobře věděli, že září je obdobím bohaté sklizně, na co se můžeme těšit?
„Moc hub srpnových - moc vánic sněhových.“ Co můžeme podle lidových pranostik očekávat v srpnu za počasí i úrodu
„Červenec žne žita, višně k tomu vítá,“ říká lidová moudrost aneb Jakými pranostikami se v červenci řídili naši předkové
„Prší-li v den Jan Křtitele, louskáme červivé ořechy nesměle,“ říkávalo se. Co dalšího sdělují pranostiky na červen
„Májový deštíček, dej nám ho Pánbíček, aby se vydařil na poli chlebíček“ aneb Květnové pranostiky našich předků
„O svatém Anselmě semeno do země“ aneb Co nám říkají pranostiky na duben? Naši předkové se jimi řídili
„Březen vlhký, rmutný – sedlák smutný“ či „O svatém Řehoři mrazy vše umoří“ aneb Lidové pranostiky na březen
Únorové pranostiky předpovídají „Únorová voda – pro pole škoda,“ nebo také „Teplý únor – studené jaro, teplé léto“
Prosincové pranostiky: „Lepší Vánoce třeskuté než tekuté,“ či „Prosinec, když je studený, bílý, ovoci a vínu se urodí.“
Listopadové hřmění pšenici ve zlato mění aneb Připomeňme si kouzlo starých časů podle lidových pranostik
Svatá Hedvika pole zamyká a medu do řepy naleje aneb Pranostiky na říjen velí ke sklizni ovoce a zeleniny
6 foto Hodnocení 2× Červnové pranostiky: Medardova kápě, čtyřicet dní kape. Lidová moudrost oslovuje i nás
6 foto Hodnocení 9× Květnové pranostiky: Po třech zmrzlých je nejvyšší čas na choulostivou zeleninu
Jak dlouho vařit ovocné knedlíky? S tímto praktickým manuálem podle jednotlivých druhů těst budou vždy dokonalé
Jak na dokonale nadýchané koblihy podle Josefa Maršálka: Díky receptu i tipům od slavného cukráře se povedou úplně každému