Kuře na mongolský způsob s rýží

Drůbeží maso Doba přípravy: 25 minut 0 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: 25 minut 0 názorů

Suroviny 4 porce

600 g kuřecích prsou
45 g kukuřičného škrobu
3 PL oleje
2 ČL protlačeného česneku
1 ČL nastrouhaného zázvoru
1 ČL sezamového oleje (dá se nahradit semínky)
120 ml sójové omáčky
80 ml studené vody
100 g třtinového cukru
3 nakrájené jarní cibulky
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na tenké plátky. V misce důkladně obalíme kukuřičným škrobem. Pečeme na rozpáleném oleji 3 minuty z každé strany do zlatova a křupava. Odložíme stranou na talíř s papírovým ubrouskem.

  2. Do pánve přidáme zázvor a česnek a cca 30 vteřin mícháme. Ihned přidáme sójovou omáčku, vodu, sezam a cukr. Přivedeme k varu.

  3. V misce smícháme 1 PL studené vody a 2 PL kukuřičného škrobu a přidáme do omáčky. Zhruba minutu mícháme a hned přidáme cibulku a připravené maso. Pořádně promícháme, ať je kuře kompletně pokryté omáčkou.
    Podáváme s rýží.

Poznámka od kuchařky

Je důležité si všechny suroviny připravit předem, protože tento recept vyžaduje rychlé tempo.

Kuře opékáme vždy tak, aby bylo na pánvi místo a nemícháme, pouze vždy otočíme kleštěmi po třech minutách. Je lepší ho opékat v jednotlivých dávkách, než najednou.

Komentáře k receptu Kuře na mongolský způsob s rýží

K receptu nejsou žádné komentáře.