Jelení úplněk v Kozorohu je ve znamení letní přírody: Berani ocení borůvkové řezy a Panny cuketový bramborák
Plněné papriky v tomatové lázni: Šťavnatá masová náplň s rajčatovou omáčkou vytvoří dokonalou chuťovou kombinaci
Jak se slaví masopust: Na Tučný čtvrtek patří jitrnice, na neděli polévka gerštl a v úterý se smaží koblihy a boží milosti
Jak na Tučný čtvrtek nejlépe opéct jitrnice, aby nepopraskaly: Křupavé na povrchu a šťavnaté uvnitř budou díky těmto trikům
Masopustní křehotinky: Tradiční masopustní dobrota se doslova rozplývá na jazyku, jednoduché těsto uděláte během chvilky
8 foto Masopustní koláče podle paní Columbové z Hliněné bašty jsou krásně nadýchané a uchvátí vás dvojí náplní
Udělali jsme cheesecake à la dubajská čokoláda: Dokonale propojuje chutě virální cukrovinky a nechybí v něm křupavé kataifi
Retro okénko: Želé pivečka kdysi stávala 1 Kčs, dnes vás jedno vyjde na 20 Kč. Děti na nich nejvíc milovaly pěnu
8 foto Domácí tlačenka podle receptu šéfkuchaře Hynka Vávry chutná jako ta ze zabijačky. Rosolovitou konzistenci zajistí vepřové kůže
9 foto Buchty po ránu: Kváskové moravské koláče podle Josefa Maršálka jsou nadýchané a vláčné. Je třeba dát kvásku čas, říká cukrář
8 foto Matějská pouť začíná: Zavzpomínejte, jak vypadaly řetízkáče, žužu a střelnice před lety, za dob socialismu
Video Osmažili jsme koblihy podle Josefa Maršálka: Jsou vynikající, krásně nadýchané, chutné a jejich příprava není nijak náročná
Americký Doberge cake: Vynikající vrstvený pudinkový dort s evropskými kořeny se peče na místní masopust a chutná skvěle
Náš život s celiakií: Bezlepkové langoše pro Áňu jsou krásně nadýchané a nejvíc jí chutnají s kysanou smetanou
Jak na vynikající smaženou vídeňskou cibulku k roštěné či ke guláši? Podle receptu Romana Pauluse bude dokonale křupavá
Zapečené palačinky s tvarohem voní vanilkou a jsou plné rozinek: Takto se dřív připravovaly v restauracích podle ČSN
Falešný zabijačkový prejt podle receptu z roku 1946. Je krásně tmavý, ale při jeho přípravě se obejdete i bez vepřové krve
Retro okénko: Bonbóny Drops stávaly jen 1 Kčs a prodávaly se v praktickém balení v ruličce. Jen odlepit je od sebe býval oříšek
Chicharrones aneb Chipsy z vepřových kůží: Mexická variace na naše škvarky nadchne nejen milovníky masa
10 foto Buchty po ránu: Francouzské větrníčky s krémem diplomat podle Josefa Maršálka jsou krásně křupavé a voní mandarinkami
Hit internetu: Vyzkoušeli jsme chléb z Coca-Coly. Stačí vám na něj jen čtyři ingredience a hotový je během chvilky