Praktický návod, jak naložit rozinky do rumu tak, aby byly šťavnaté a plné chuti: Záleží na délce odležení i na výběru rumu
11 foto Posvícenské hnětýnky: Jednoduché koláčky z lineckého těsta voní vanilkou a potěší každou návštěvu
Domácí lančmít podle Milady je lepší než ten z konzervy. Stačí jen bůček a správné koření, příprava je pak snadná
Pět kroků k dokonalé houbové omáčce: Krémovou konzistenci zajistí smetana ke šlehání, o vynikající chuť se postarají hříbky
Jakou mouku dát do kynutých buchet: Cukrář Maršálek radí, která je nejlepší a proč je někdy nutné přidat do těsta tekutinu
4 foto Retro okénko: Dárkový koš býval velmi oblíbený a stál asi 300 Kčs. Pod celofánem se skrývalo víno, káva, čokoláda i sušenky
Klasický dort českých cukráren Harlekýn: Nadýchaný jako obláček je díky sněhu z bílků, typickou chuť dodá pařížská šlehačka
Bavorské dampfnudeln: Úžasné sladké bochánky jsou nadýchané jako peříčko, nejlépe chutnají s vanilkovou omáčkou
28 foto Helou friends! Kuchařka Chili Ta ze StarDance málem vypadla. Při valčíku si nešťastně roztrhla šaty
18 foto Chlebový kvásek z pražské pekárny dosáhl velkého úspěchu. Jako jediný z Česka je uložen v kvasové knihovně v Belgii
Kucmoch s kapustou: Slaný bramborový koláč z Pojizeří krásně voní majoránkou a díky kapustě je hezky vláčný
Retro okénko: Klasické české rizoto s vepřovým, hráškem a mrkví je skvělé i s houbami. Příprava je snadná, chuť božská
Polské lívance racuchy jsou vláčné a šťavnaté díky jablkům. S moučkovým cukrem a skořicí vylepší každé ráno
Zelný salát podle ČSN: Klasický hospodský salát bude mít tu správnou chuť jako před lety díky jednomu triku
Retro okénko: Husí krev v konzervě stála 6 Kčs. Nejlepší byla na cibulce a připravovala se z ní i prdelačka
Linecký koláč s jablky: Křehké těsto v kombinaci se šťavnatou jablečnou náplní je krásně vláčné a voní vanilkou
Nejznámější české odrůdy brambor: Na salát se hodí luxusní Annabelle, do těsta Lilly. A které jsou vynikající jako příloha?
Pískorky aneb Bramborové placky ze západních Čech: Stačí zvolit správný typ brambor a jednu netradiční ingredienci
Buchty plněné kysaným zelím a mletým masem: Slané pečivo je díky sádlu úžasně vláčné a zachutná celé rodině