Frgálová buchta na plech: Hrnkový koláč s mákem, tvarohem a povidly chutná výborně a příprava je překvapivě snadná
Eliška Rejčka: Manželka Václava II. byla z Polska zvyklá na uzené ryby a plněné pirohy, v Čechách jedla zvěřinu a labutě
Foodblogerka Češka z Česka prozradila, jak na jedinečné mrkvance: Lidé by neměli přehlížet české skvosty, říká
Jednoduché a přitom krásné: Popraskané čokoládové sušenky crinkles jsou krásně vláčné a snadno se připravují
Voňavé medvědí pracny ve třech variantách: Vynikající jsou nejen ty z lískových ořechů, ale i tatrankové nebo kokosové
Margotková kolečka voní kokosem a rumem, díky máslovému krému jsou neodolatelně vláčná a božsky chutnají
6 foto Peciválky s mákem podle Petra Rychlého: Staročeská specialita z bramborového těsta se snadno připravuje a chutná fantasticky
Retro okénko: Krémové figurky na stromeček byly dříve hitem. Půl kila stávalo 35 Kčs, dnes dáme za 300 g dvě stovky
Vánoční štóla: Německý symbol Vánoc pochází z Drážďan, ta pravá drážďanská je s kandovaným ovocem a voní máslem
Jak na dokonalé perníčky krok za krokem: Důležité je odležení těsta, správná tloušťka vyválení i délka pečení
Cukroví bez vážení: Jak na hrnečkové linecké, vanilkové rohlíčky, pracny, perníčky i dokonalá vosí hnízda
Schneeballen, sněhové koule z bavorských vánočních trhů zvládnete i doma. Stačí sedm ingrediencí a dezert se rozplývá na jazyku
UHO, poháry z „mlíčňáku“, gothaj s cibulí nebo džus v plechovce aneb Co jsme jedli a pili za socialismu
Ceny cukroví 2023: Na internetu od 400 Kč za kilo, v cukrárně Dolce u Pohlreicha dáte za kilogram 2127 Kč
Video Špaček pepřil koblihy a Maršálek doporučoval tango v kuchyni. Takhle to vypadalo na křtu nejnovější kuchařky
Velký kalendář vánočního pečení 2023: Kdy zadělat na perníčky, kdy na linecké a kdy začít plnit a zdobit? Poradí přehledný plán
Turecké manti: Miniaturní taštičky z tenkého těsta se plní masem i bramborami, orientální šmrnc jim dá speciální omáčka
5 foto Buchty v 7 pádech Honzy Dědka: Cukrářka Mirka van Gils Slavíková prozradila léty prověřený recept od své babičky
Retro: Plumlovský řízek zažene hlad i bez přílohy a kdysi stál 15 Kčs stejně jako biftek. Typické pro něj jsou tři zvláštní ingredience
Jak na pikantní křupavé kuře jako z Popeyes? Základem úspěchu je těstíčko z podmáslí a speciální omáčka