Bramborové šulánky s mákem: Na vydatné sladké jídlo bohatě sypané mákem a přelité rozpuštěným máslem stačí jen tři suroviny
Kam na samosběr borůvek: Na Moravě si kilogram natrháte již za 135 Kč, u Budějovic dáte za kilo 200 Kč
Základní pravidla pro zálivku okurek: Kdy začít zalévat intenzivně, jak vodu správně dávkovat a jak poznat, že rostlina trpí
Úžasná čokoládová pěna jen ze tří ingrediencí. Tomuto nadýchanému dezertu nikdo neodolá a příprava zabere pár minut
Sezona medvědího česneku začíná. Víme, kam na něj vyrazit, a jak jej poznat od jedovaté konvalinky nebo ocúnu
Retro okénko: Kávenky stály 1 Kčs. Oblíbené oplatky s kávovou náplní se vyrábějí již přes šedesát let
15 foto Pivní čokoládový dort podle Josefa Maršálka je krásně nadýchaný a s krémem ze žervé chutná fantasticky
Lovecký řízek neboli Jägerschnitzel: Podává se s lahodnou houbovou omáčkou a špeclemi, nebo s křupavými hranolky
Jak na dokonale krémovou květákovou polévku: Skvělé chuti pomůže vývar, smetana i špetka muškátového oříšku
Jablečné taštičky, které zachránily jedno francouzské město. Zvládnou je i začátečníci a nejlépe chutnají čerstvé a ještě teplé
Domácí dubajská čokoláda vyjde na pouhých 58 Kč. Voní pistáciemi a uvnitř je krásně vláčná i křupavá zároveň
Retro okénko: Kokosový suk z pouti stával 1 Kčs, dnes za něj na Matějské dáte 60 Kč, ale připravit se dá snadno i doma
24 foto Buchty po ránu: Kynutý závin podle Josefa Maršálka oslní voňavou hruškovou náplní a úžasnou nadýchaností
Univerzální jogurtové těsto na závin: Stačí na něj jen tři ingredience, je rychlé, vláčné a po upečení krásně křehké
Kynuté křupavé preclíčky jako za starých časů: Na první postní neděli jsou jako stvořené a návštěvy je ocení
Jak se slavil MDŽ za socialismu: Poukázka od ROH za 50 Kčs, karafiát, chlebíčky a bonboniéra nikdy nesměly chybět