Křupavé a vláčné lívance podle Těhotnýho kuchaře: Těsto bez kynutí, jahodový přeliv a nepopsatelně skvělá chuť
To pravé ořechové? Slevová akce pro milovníky oříšků, sušeného ovoce i dalších dobrot se koná právě teď
Jak připravit poctivý silný vývar? Pro intenzivnější chuť kosti nejdříve opečte, pro čirý vývar sbírejte pěnu
Zapražená kmínka s bramborem a klobásou: Výborná polévka našich babiček potěší chuťové pohárky, je snadná a rychlá
Koprová omáčka podle pana Šroubka: Recept z roku 1926 s poctivým vývarem, žloutky a zakysanou smetanou
Špekové rohlíkové knedlíky: Výborná příloha k pečenému masu i samostatné jídlo s osmaženou cibulkou a kysaným zelím
Dvojctihodné koláče ze sádla jsou nádherně vláčné, obě náplně se dokonale prolínají, ladí s voňavou drobenkou a chutnají božsky
Smažená kuřecí stehna s kostí: Štavnaté a jemné masíčko v klasickém trojobalu skvěle chutná a na přípravu je snadné
Kysané zelí může vydržet i rok. Základem je správný výběr zelí, důsledná hygiena a důležitý fígl s vodou
Polévka z kysaného zelí: Báječně chutná s pokrájenou klobásou a okořeněná mletou paprikou, zakysaná smetana ji zjemní
Chorvatské kostky čupavci: Vláčný zákusek z medového těsta s velkou vrstvou čokolády a kokosu chutná božsky
Svatomartinské tradice: Proč má být na stole vypečená husička a mladé víno, jaký význam mají plněné rohlíčky?
Jak ochutit dušené červené zelí? Báječně ladí s jablky, ořechy i se slaninou, důležitý je správný postup při přípravě
Jednoduché svatomartinské rohlíčky: Ze šlehačkového těsta jsou křehoučké a výborné třeba s ořechovou náplní
Karbanátky z mletého masa a květáku: Na voňavé a šťavnaté jídlo je důležité správně předem připravit květák
Jak na nejlepší drůbeží kaldoun? Na vydatnou polévku jsou ideální kachní droby, delší příprava nás odmění skvělou chutí
Listopadové hřmění pšenici ve zlato mění aneb Připomeňme si kouzlo starých časů podle lidových pranostik
Smažený celer v trojobalu: Křupavé plátky zeleniny jsou skvělé s tatarkou, chuť dodá i ingredience přidaná před obalovaním
Maso v tatarce: Na krásně křehká a šťavnatá kuřecí prsa plná chutí stačí použít marinádu z tatarské omáčky