Perníčky - měkké bez čekání
Perníčky neodmyslitelně patří k vánočnímu období. Tradiční receptura si žádá pečení s dostatečným předstihem, aby perníčky stihly změknout. Ovšem s tímto receptem je budete mít měkké ihned.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 24 213 kJ / 5 787 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 128,79 g |
Tuky | 143,48 g |
Vláknina | 40,90 g |
Cholesterol | 777 mg |
Sodík | 5,47 g |
Sůl | 1,08 g |
Sacharidy | 974,69 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Moje děti je mají rády jen tak, peču celý rok, nejen na Vánoce. A teď v létě jak je vlhko, jsou nádherně měkoučké.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 12. 2021 16:15
Skvělý recept na skvělé perníčky
23. 8. 2021 11:39
Super recept! vždy sa mi s cestom na medovniky pracovalo strašne ťažko ale s týmto cestom sa pracovalo naozaj dobre.
Posielam aj male odporúčanie, kde kupite velmi pekne vykrajovatka, určite potešia najmä tých najmenších
- www.kinekus.sk/katalog/product/38470-Vykrajovatka-sada-12kszvieratka/

Posielam aj male odporúčanie, kde kupite velmi pekne vykrajovatka, určite potešia najmä tých najmenších

- www.kinekus.sk/katalog/product/38470-Vykrajovatka-sada-12kszvieratka/
3. 4. 2021 20:41
"Perníčky - měkké bez čekání"
Dnes upečeny 4 plechy perníčků
Zkrátím to
Pokud budete péci déle než 7 minut tak si na nich bez čekání tak akorát vylámete zuby
Dnes upečeny 4 plechy perníčků
Zkrátím to
Pokud budete péci déle než 7 minut tak si na nich bez čekání tak akorát vylámete zuby

2. 4. 2021 21:05
Dnes připravena celá jedna dávka
Z části upečen jeden plech, zbytek těsta je v lednici na zítra
***
V poslední době peču perníčky 3x do měsíce...
Neustále ve mně sílí přesvědčení, že větší vliv než složení těsta má na měkkost vzájemná kombinace TLOUŠŤKY korpusů, TEPLOTA pečení, DÉLKA pečení a ZPŮSOB skladování.
Ze stejného těsta dokážu perníčky měkké tak akorát, ale také tvrdé jako japonské vrhací hvězdice...
Z části upečen jeden plech, zbytek těsta je v lednici na zítra
***
V poslední době peču perníčky 3x do měsíce...
Neustále ve mně sílí přesvědčení, že větší vliv než složení těsta má na měkkost vzájemná kombinace TLOUŠŤKY korpusů, TEPLOTA pečení, DÉLKA pečení a ZPŮSOB skladování.
Ze stejného těsta dokážu perníčky měkké tak akorát, ale také tvrdé jako japonské vrhací hvězdice...

11. 2. 2021 09:32
Jsou výborné. Fotku radši nepridam, neb děti trvaly na pečení hned a špatně se mi valelo těsto
ale chuťově luxus

23. 12. 2020 16:33
Vynikající perníčky
dovolila jsem si přidat 3 fotografie.. Děkuji..

15. 12. 2020 19:18
děkuji za skvělý recept!!! Perníčky jsem párkrát zkoušela, ale nikdy nebyl výsledek moc chutný...tohle je jiné kafe. Opravdu je důležité nepřešvihnout čas pečení. 





29. 11. 2020 21:28
Skvělé perníčky. Včera jsem upekla, dnes nazdobila a asi u jedné dávky nezůstane
. Děkuji za recept a přeji krásný advent.

8. 12. 2019 14:37
Zkoušel je, prosím, někdo už dříve? Zůstanou měkké i za 2-3 týdny? Nebo jsou měkké jen chvíli po upečení?
3. 12. 2019 17:24
Perníčky jsou vynikající , děkuji za recept
Dnes jsem pekla,s těstem se výborně pracovalo,jen jsem Heru vyměnila za máslo a kakaa dala jen jednu lžíci .Výborné
Přidávám fotografii.


20. 4. 2019 11:55
Tak tohle jsou ty nejlepší pernicky co jsem kdy delala. Jednoducha priprava, suprove se pracuje s testem, a chutnají vyborne. Za me super!!!


12. 12. 2018 15:19
Tak perníčky vyzkoušeny, nechávala jsem silnější plát ať nejsou tak tenké a jsou perfektní. I dnes druhý den jsou stále měkké. TAkže mohu vřele doporučit. Dělala jsem z poloviční dávky (pro jistotu kdyby se zkazili) a jsou z toho dva 3 plechy. A možná jsme mohla udělat z celé dávky 



7. 12. 2018 18:45
tatamama: Neměl jste náhodou ohřátý med ? Mě se to stalo taky ! Měla jsem cukernatý med a ohřála ho na sporáku a pak přidala k těstu ještě teplý.
7. 12. 2018 18:19



6. 12. 2018 20:13
Dobrý večer. Nechal jsem se inspirovat. A upekl perníčky. Asi jsem,ale někde udělal chybu? Jsou dobré,ale na vrchu mi popraskali :( Poradí mi někdo kde jsem udělal chybu?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Indické kuřecí biryani
Přidáno před 5 hodinami

Šťavnatý salát z červené řepy a křenu
Přidáno před 21 hodinami

Mrkvový salát s jablkem a pistáciemi
Přidáno 24. 3. 2023 14:24

Brambory zapečené s uzeným masem a sýrem
Přidáno 24. 3. 2023 12:11

Smažený camembert s bramborovo-celerovou kaší
Přidáno 24. 3. 2023 11:16

Zapečené penne se zeleninou a kuřecím masem
Přidáno 24. 3. 2023 10:44
Právě bylo uvařeno:

Kyselica (polévka z Vlčnova)
uvařil/a Ladka1952
před 6 minutami

Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou
uvařil/a Blazenka
před 33 minutami

Krakonošův mazanec
uvařil/a Jajka70
před 56 minutami

Domácí krtkův dort
uvařil/a Petulina33
před 1 hodinou

Banánový zákusek
uvařil/a Petulina33
před 1 hodinou

Svíčková na smetaně
uvařil/a kyskamaryska
před 1 hodinou

Morkové knedlíčky jemné - zavářka do polévky
uvařil/a Wanilor
před 2 hodinami

Bramborový kotlík s mletým masem a špenátem
uvařil/a knihomolka
před 2 hodinami

Vídeňské brambory
uvařil/a Lucie1001
před 2 hodinami

Carpaccio z červené řepy
uvařil/a sweeddy
před 2 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: perničky recept mekke pernicky recept na perníčky perníčky perníčky měkké recept na měkké perníčky křehké perníčky recept perničky perníčky hned měkké čím pomazat perníčky mekke pernicky recept koření do perníčků měkké vánoční perníčky recept na perníčky hned měkké těsto na perníčky hned měkké jak změknou perníčky recept perníčky měkké perníčky bez sody perníky měkké luxusní perníčky
Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, med, tuk hera, vejce, kakao, koření do perníku, skořice, soda jedlá, bílek
Perníčky - měkké bez čekání
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kZ8K
103 názorů