Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

hamburger
Zdroj: Toprecepty, tastylife.cz

Burger na grilu je skvělou možností, jak si užít mleté maso. Stačí ho smíchat s vhodným kořením a správně připravit. Přečtěte si, co radí známý kuchař Zdeněk Pohlreich.


Jak má vypadat hamburger

Hamburger může být i výborným jídlem, pokud do něj dáte dobré suroviny. Jak říká Zdeněk Pohlreich, grilování je o rustikálním způsobu stolování a tomu by měla odpovídat i příprava surovin. Nezáleží jen na výběru masa, ale i housky. Takže ideálně si připravte i domácí bulky, třeba tímto způsobem.

Zdeněk Pohlreich

Známe ho jako excentrického suveréna. Podnikatel, gastronom, spisovatel Zdeněk Pohlreich na televizní obrazovce baví nejen svým břítkým humorem a krutou upřímností, ale především svým kulinářským…

Jaké použít maso na hamburger

Do hamburgeru patří mleté maso. Skvělým masem na hamburger je hovězí – plecko, případně kýta. Jak říká Zdeněk Pohlreich, nejlepší je, když si ho namelete sami. Jen tak totiž víte, jaké maso je v něm skutečně namleto. Podle toho, jak kvalitní maso vyberete, tak skvělý bude výsledek. Maso by nemělo být příliš tučné. S kvalitním masem nepotřebujete vajíčko.

Jak ochutit maso na hambuger

Když chcete pikantní pokrm, nešetřete s hořčicí (skvělá je francouzská) a kořením. Hodí se například různé druhy pepře, tymián a na dochucení worchestrová omáčka.

Grilování

Lidé milují grilování, to je dávno známá věc. Více než desetkrát ročně pořádá ,,opékačku“ každý čtvrtý Čech, ovšem stále dávají přednost spíše domácímu posezení, nejlépe venku na zahradě. Ve větších… Podívejte se na všechny grilování.

Jak připravit hamburger

Rozpalte gril naplno. Hamburger má mít tloušťku zhruba jako steak. Abyste měli rovnoměrný kus, udělejte doprostřed placky malý důlek. Jak se bude maso připravovat, bude mít totiž tendenci veprostřed vyběhnout. Po vytvoření placky dejte všechny kusy na talíř a zabalte vše folií. V této podobě nechte maso v lednici proležet zhruba 10 minut.

Maso na burgery pak dejte na rozpálený gril a nechte zapéct. Nijak je nenadzvedávejte a neposouvejte. Zhruba po 3-4 minutách můžete lehce nadzvednout a obrátit a znovu nechat opéct po stejnou dobu. Uvnitř může být mírně růžové. Když je maso hotové, dejte mu čas. Podobně jako steak, také toto maso nechte chvilku odpočinout. Zajistíte tak, aby v něm zůstala šťáva.

Housku na hamburger vždy nechte prohřát. Rozpůlte ji a řeznou plochou dejte na gril. Dávejte ale pozor, aby se nespálila. Opečení trvá chvilinku. Podle Zdeňka Pohlreicha je zábavné kombinování chutí, doporučuje využít také různé druhy salátů. Do burgeru samozřejmě patří i bílá cibule, dále třeba kolečka rajčat. Připravit si můžete například domácí hamburger s čedarem. A k němu si podle našeho videa připravte česnekovou omáčku: 

Zdroje informací:
https://prima.iprima.cz
https://www.onceuponachef.com

Sdílet článek

Recepty k tomuto článku

Přečtěte si

Mohlo by vás zajímat

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více