Nepečený cheesecake s borůvkami

micatone Kuchařka: micatone

Doba přípravy: 20 min + 3 hod chlazení 14 porcí Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry, Nepečené a mražené 8 názorů

Suroviny

200 g Digestive ovesné
70 g másla
350 g jemného tvarohu (případně mascarpone)
500 ml šlehačky
200 g moučkového cukru
3 lžíce citrónové šťávy
15 g želatiny
150 g borůvek
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Sušenky rozdrťte a vmíchejte do rozpuštěného másla. Směs namačkejte do kulaté otevírací formy na dort se dnem vyloženým pečícím papírem a dejte chladit do lednice. Dle chuti můžete sušenkový základ obohatit o rozdrcené lískové oříšky.

  2. Smíchejte tvaroh (případně mascarpone) s moučkovým cukrem a citrónovou šťávou. Opatrně vmíchejte ušlehanou šlehačku a potom želatinu. Tuto směs nalijte na ztuhlý sušenkový základ a dejte nejméně na 3 hodiny chladit do lednice.

  3. Servírujte s čerstvými borůvkami. Před podáváním můžete dort ještě přelít borůvkovou omáčkou (140 g borůvek rozmixujte s 50 g přírodního cukru a lžící citrónové šťávy, aby byla hladká, protřete sítem) nebo dát navrch zakysanou smetanu smíchanou s cukrem a citrónovou šťávou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 696 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Nepečený cheesecake s borůvkami

  • micatone micatone(autorka receptu)

    hadravovaa: Já jsem použila formu 23 cm...ale je to tak, jak píšete. Použijete tu, kterou máte doma a buď budete mít sušenkový základ včetně krému trošku nižší nebo naopak vyšší.

    Odpovědět

  • hadravovaa hadravovaa

    recept se mi moc líbí ale postrádám jeden důležtý údaj a to průměr formy na toto množství sušenek - používají se formy 20 až 26 /co je doma/ a od toho se odvíjí množství sušenkového základů ale i krému

    Odpovědět

  • micatone micatone(autorka receptu)

    Marie Švarcová : Zkuste, je moc dobrý...ale já mám ráda vlastně všechny cheesecaky:-)

    Odpovědět

  • micatone micatone(autorka receptu)

    Anon: Želatinu přidáte až v tekuté podobě. Připravíte podle návodu na obalu. Můžete použít i plátkovou.

    Odpovědět

  • Anon Anon(neregistrovaný)

    Zdravím,
    rád bych se zeptal, v jaké podobě (prášek, již v tekuté podobě,..) se do krému přidává želatina.
    Děkuji. :)

    Odpovědět

  • Marie Švarcová Marie Švarcová (neregistrovaný)

    :yes::yes: vypadá nádherně a určitě skvěle chutná, máme nepečené rádi <3

    Odpovědět

  • micatone micatone(autorka receptu)

    Vevera: Podle toho, které koupíte. V obchodech mají různé, v různých gramážích. Já vyzkoušela nové od Emco a to byste potřebovala dvoje (necelé). Někdo má rád nižší sušenkový základ, protože spolu s máslem je korpus opravdu sytý, takže vyzkoušejte:-)

    Odpovědět

  • Vevera Vevera

    Kolik těch sušenek,jinak to vypadá perfektně:-)

    Odpovědět

Tématické fráze: borůvkový cheesecake nepečený tvarohový cheesecake borůvkový cheesecake nepečený nepečený cheesecake recept nepečený cheesecake mascarpone s borůvkami borůvkový cheesecake z mascarpone nepečený borůvkový cheesecake nepečený cheesecake top recepty nepečený cheesecake z mascarpone cheesecake nepečený boruvkovy cheesecake recept nepečený cheesecake z tvarohu cheesecake borůvkový nepečený cheesecake s mascarpone tvarohový cheesecake s borůvkami tvarohový cheesecake nepečený recept na borůvkový cheesecake borůvkový cheesecake s mascarpone borůvkový cheescake

Zapomněl/a jsem heslo