Plněné slané košíčky

majka Kuchařka:

Studená kuchyně 26 názorů

518
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Suroviny

Těsto na košíčky :
30 dkg hladké mouky
15 dkg tuku na pečení
1 vejce
sůl dle chuti
Náplň :
10 dkg taveného smetanového sýra
12,5 dkg másla
1 pomazánkové máslo s příchutí křenovou
1 kávová lžička vegety
Ozdobení:
kolečka pikantní klobásy
červenou papriku nebo stërilovanou kapii
zelená petrželka
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z přísad na těsto vypracujeme hmotu konzistence lineckého těsta a dáme alespoň na 2 hodiny do lednice.

  2. Pak plníme formičky na košíčky a dáme upéct.

  3. Upečené košíčky vyklepneme z formiček a necháme vychladnout.

  4. Připravíme si náplň : máslo, pomazánkové máslo, tavený sýr a vegetu vyšleháme elektrickým šlehačem na krém.

  5. Plníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a krém stříkáme do upečených košíčků.

  6. Nakonec celý košíček ozdobíme kolečkem klobásy, proužkem kapie a snítkou zelené petrželky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 89 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Plněné slané košíčky

  • eva eva(neregistrovaná)

    prosím kolik je asi kousků? děkuji
    ;-(

    Odpovědět

  • zizala zizala

    casino:;-) Vím, že to, že je primárně určen na smažení, neznamená, že s ním nejdou dělat i jiné věci. Taky znám polevy nebo těsta s tímto tukem. Chtěla jsem tím říct, že tady by asi IVA vhodná nebyla.

    Odpovědět

  • casino casino

    mamka:
    Tady to bude z těch dvou se ffší pravděpodobností HÉRA:-)

    zizala:
    V tom případku peču s tukem na smažení...;-)
    http://www.toprecepty.cz/recept/39746-strudl-zavin...

    Odpovědět

  • zizala zizala

    mamka: Iva je tuk na smažení ;-)

    Odpovědět

  • mamka mamka(neregistrovaná)

    Co je myšleno tuk na pečeni je to IVA nebo Hera:-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Eliza: není opravdu zač... musí mít takovou barvu jak vidíš tady na obrázku, a klidně během pečení můžeš opatrně troubu otevřít a zkusit prstem... těsto musí být pod tlakem prstu měkké, ale ne syrové... už nevím, co bych ti poradila;-) ale ty to zmákneš, žádné strachy;-):yes::-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Děkuju moc:-K. Mám elektrickou, ten horkovzduch stejně nepoužívám. No tak budu koukat okénkem, snad se povede...

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Eliza: není zač... no, to je těžko odhadnout čas.. záleží... máš elektrickou troubu? ale asi tak nějak, musíš to hlídat, nevím, jak to líp posat.. prostě ty košíčky musí být růžové, jakoby nedopečené, ale ne doopravdy:-O:-8:-D, když je budeš mít dohněda, tak ti popraskají
    a ještě, jestli můžu: nedoporučuju horkovzduch, jen ventilátor a horní + spodní ohřev
    ať se podaří:-K

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Nadi, moc děkuju...:-K Za týden se mi žení brácha a jsem "pověřená" slaným občerstvením před obřadem (sladké by mi nikdo nesvěřil, na to je ségra :-8:-D ) Jsem z toho nervózní už teď, tak si to chci vyzkoušet. Zkoušela jsem mini quiche podle Kluků v akci a dopadlo to blbě...:-/

    Ještě, prosím, co myslíš tím dorůžova...třeba 10 minut? Zhruba..?

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Eliza: jestli můžu poradit... já bych pekla na 160 - 170 st. ( záleží na troubě ) dorůžova, pokud to přepečeš, bude ti to lámat
    nevím, jestli jsem ti pomohla, ale aspoň něco;-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Prosím o radu - chtěla bych upéct tyto košíčky, ale nejsem moc zkušená pekařka. V receptu stojí pouze "dáme upéct"... Při kolika stupních a jak dlouho byste pekli..??
    Předem děkuji za každou odpověď.

    Odpovědět

  • Leni.smanky Leni.smanky

    Jsou krasne:-KPotrebuji inspiraci na sobotu,tak je už rozhodnuto.:-p:-p:-p

    Odpovědět

  • Mandlicka Mandlicka

    Jedine 1*!Sikulka.:-p

    Odpovědět

  • Mandlicka Mandlicka

    Jedine 1*!Sikulka.:-p

    Odpovědět

  • Viera Viera(neregistrovaná)

    Super nápad a je to moc pěkné:::-p

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo