Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čas jarních grilovaček, venkovního posezení a zahradních párty je tu! K tomuto skvělému období roku také neodmyslitelně patří chuť melounu. Proto Vám dnes přinášíme inspiraci, jak si meloun vychutnat zcela nově a netradičně. Vyzkoušejte želatinové melouny, které Vás uchvátí nejen svou chutí, ale také vzhledem!

Čas jarních grilovaček, venkovního posezení a zahradních párty je tu! K tomuto skvělému období roku také neodmyslitelně patří chuť melounu. Proto Vám dnes přinášíme inspiraci, jak si meloun vychutnat zcela nově a netradičně. Vyzkoušejte želatinové melouny, které Vás uchvátí nejen svou chutí, ale také vzhledem!

Na přípravu želatinových melounů budete potřebovat:

  • 3 čajové šálky melounové šťávy
  • 2 čajové šálky vody*
  • ½ čajového šálku krystalového cukru
  • 4 balíčky neochucené želatiny
  • hrubozrnnou sůl

Malý a zralý meloun rozkrojte napůl a vydlabejte z něj všechnu dužinu. Tu dejte do odšťavňovače, nebo z ní přes síto vymačkejte co nejvíce šťávy.

V hrnci smíchejte vodu a cukr a za stálého míchání vařte na mírném ohni, dokud se cukr zcela nerozpustí. Odstraňte z tepla, přidejte 3 šálky šťávy z melounu a vmíchejte želatinu. Směs nalijte do dutých půlek melounů a nechte v ledničce chladnout minimálně 4 hodiny.

*Na želatinovém melounu si pochutnají nejen děti, ale i dospělí – v takovém případě můžete 1 šálek vody nahradit bílým rumem nebo vodkou.

Meloun servírujte na dřevěném prkně a krájejte na měsíčky jako obvykle. Pro zvýraznění chuti podávejte se špetkou hrubozrnné soli.

 

Komentáře

jardakral

7. 11. 2014 13:51

Agar agar není želatina , i když to funguje podobně,:-K

sikulka7

21. 5. 2014 09:31

Ano ! Skvělý nápad:-p:yes::yes::yes:

Spokojenejpes

15. 5. 2014 10:14

Také to zkouším, ale používám želatinový prášek pod názvem Agar-Agar. Ovoce přisladím cukrem a pak tu pochoutku užívám na moje bolavé koleno. Doporučuji vyzkoušet. Zn: již nekulhám.

zuzun

9. 5. 2014 17:30

Juuu tohle je skvele! Zrovna jsem si rikala jak se dela ta verohodna slupka, a ono se to chytre naplni do te opravdove! nadhera, ano, s rumeckem treba by mi bodlo! Jsem sto let za opicema, tyhle veci neznam, ale udelam. Bod tu nejde dat, skoda, ale diky za napad, nemuzu se vynadivat!:yes::-K

MishkaCZ

26. 4. 2014 19:01

Něco podobného dělávám v létě s ciróny ;-)

Přidat komentář

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více