Želatinový meloun oživí každou jarní párty!
13. 4. 2014 Tipy a triky
Čas jarních grilovaček, venkovního posezení a zahradních párty je tu! K tomuto skvělému období roku také neodmyslitelně patří chuť melounu. Proto Vám dnes přinášíme inspiraci, jak si meloun vychutnat zcela nově a netradičně. Vyzkoušejte želatinové melouny, které Vás uchvátí nejen svou chutí, ale také vzhledem!
Čas jarních grilovaček, venkovního posezení a zahradních párty je tu! K tomuto skvělému období roku také neodmyslitelně patří chuť melounu. Proto Vám dnes přinášíme inspiraci, jak si meloun vychutnat zcela nově a netradičně. Vyzkoušejte želatinové melouny, které Vás uchvátí nejen svou chutí, ale také vzhledem!
Na přípravu želatinových melounů budete potřebovat:
- 3 čajové šálky melounové šťávy
- 2 čajové šálky vody*
- ½ čajového šálku krystalového cukru
- 4 balíčky neochucené želatiny
- hrubozrnnou sůl
Malý a zralý meloun rozkrojte napůl a vydlabejte z něj všechnu dužinu. Tu dejte do odšťavňovače, nebo z ní přes síto vymačkejte co nejvíce šťávy.
V hrnci smíchejte vodu a cukr a za stálého míchání vařte na mírném ohni, dokud se cukr zcela nerozpustí. Odstraňte z tepla, přidejte 3 šálky šťávy z melounu a vmíchejte želatinu. Směs nalijte do dutých půlek melounů a nechte v ledničce chladnout minimálně 4 hodiny.
*Na želatinovém melounu si pochutnají nejen děti, ale i dospělí – v takovém případě můžete 1 šálek vody nahradit bílým rumem nebo vodkou.
Meloun servírujte na dřevěném prkně a krájejte na měsíčky jako obvykle. Pro zvýraznění chuti podávejte se špetkou hrubozrnné soli.
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Libanonský sýr labneh: Lahodný krémový sýr podobný lučině jednoduše připravíte i doma pouze z jedné ingredience
Židovská kuchyně pro nás může být inspirací a zpestřením jídelníčku
Živáňská pečeně v horkém popelu: Maso ve slovenské specialitě zůstane báječně šťavnaté a brambory neuvěřitelně lahodné
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno před 18 hodinami
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno před 18 hodinami
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno před 20 hodinami
Křupavé brambory
Přidáno před 23 hodinami
Jogurtový pohár se zmrzlinou a mangem
Přidáno před 23 hodinami
Variace na Gà Nam Bộ:
Přidáno 22. 4. 2024 23:54
Přečtěte si Zobrazit více
Povidlové šátečky bez kynutí: Křehoučké a na jazyku se rozplývající pečivo je rychlé, snadné a božsky chutná
Ženy v rámci hubnutí jedí málo, překvapuje odborník na výživu Pavel Suchánek. Chce to hlavně přidat bílkoviny, radí
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Komentáře
7. 11. 2014 13:51
21. 5. 2014 09:31
15. 5. 2014 10:14
9. 5. 2014 17:30
26. 4. 2014 19:01