Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čeští hokejoví fandové budou zítra našim fandit ve finále mistrovství světa.
Zdroj: Šárka Adámková, Toprecepty

Hokejová horečka, kterou vyvolali čeští reprezentanti, může dnes skončit ziskem zlata. Na postup našich hokejistů do finále mistrovství světa zareagoval i řetězec supermarketů Penny. Své pobočky zavře v den zápasu již v 19 hodin, aby zaměstnanci mohli souboj o nejcennější medaili sledovat v televizi nebo kdekoliv jinde.

Hokej nade vše

Po dechberoucím semifinále hokejového mistrovství světa, v němž čeští hokejisté porazili Švédy 7:3, čeká na naše reprezentanty souboj o zlato, který si užijeme po 14 letech. V něm vyzvou Švýcary, s nimiž už na šampionátu jednou hráli a nedokázali je porazit. 

Aby napínavý zápas, který se odehraje v pražské O2 Areně, mohli sledovat i zaměstnanci řetězce Penny, rozhodlo se vedení této společnosti v neděli zkrátit otevírací dobu a zavřít všechny pobočky již v 19 hodin.

Oproti běžné zavíračce ve 20, 21 nebo 22 hodin (liší se podle umístění a velikosti prodejny) tak nehrozí, že by někdo ze zaměstnanců nestihl začátek zápasu. Úvodní buly finálového mače se totiž odehraje ve 20:20.

Zákazníci krok přivítali 

„Je úžasné, co český národní tým předvádí na domácím mistrovství světa v hokeji. A je fantastické, jak celý národ hokejisty podporuje, jak padají rekordy ve sledovanosti. Jsme teď opravdu jedna velká hokejová rodina! A protože my v Penny chceme, aby se i naši zaměstnanci mohli přidat k ostatním fanouškům a podpořit Davida Pastrňáka, Romana Červenku, Lukáše Dostála a další české hokejisty v bitvě o zlato, rozhodli jsme se naprosto výjimečně zavřít naše prodejny v neděli už v 19 hodin,“ uvedl v prohlášení společnosti Florian Naegele, generální ředitel Penny.

Věříme, že zákazníci tento naprosto výjimečný krok pochopí. Naši zaměstnanci jim budou k dispozici ochotně do devatenácté hodiny. A pak se již všichni můžeme chystat hezky česky fandit našim hokejistům ve velkém finále,“ dodal.

A zákazníci krok nejen, že pochopili, ale i podpořili. O tom svědčí pochvalné komentáře na facebookové stránce Penny. „Dobře děláte, palec nahoru za to, napsala pod včerejší status Penny uživatelka Oldřiška Smělíková.  

„Super, po 14 letech si to nikdo nesmí nechat ujít. Lidi se jednou nezblázní,“ reagovala jiná. 

Není to poprvé

Nečekaný krok Penny je pro nás možná překvapivý, ale ve světě existuje víc případů, kdy různé společnosti poskytly svým zaměstnancům volno kvůli sportovní události.

Například Brazilci berou sledování zápasů fotbalového nároďáku na mistrovství světa jako povinnost. Zaměstnavatelé se tak snaží vymyslet, jak dát lidem volno, nebo alespoň zařídit přestávky a možnost sledování zápasů na pracovišti. K tomu patří i vytvoření jakési „fanzóny“ s hudbou, nealkoholickými nápoji a občerstvením. 

Podobně některé další firmy, jako například některé pobočky amerických společností, umožnily svým zaměstnancům sledovat Super Bowl (finále ligy amerického fotbalu NFL - pozn.red.) během pracovní doby nebo si vzít volno na tento den.

Zkrátka, i když jsou zavedené pracovní postupy, při tak výjimečných příležitostech mohou nastat výjimky. A my jim fandíme! 

Náš tip: Připravte si podle našeho video receptu ke sledování hokeje plněné tousty:

Zdroj informací:

iuslaboris.com - The World Cup: can employees get time off for matches?

Témata

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie