Cizrnová bublanina
5. 3. 2020 Vaření
Zdravější varianta oblíbené bublaniny? Ano! Tato cizrnová bublanina je nejen vláčná a chutná, ale díky cizrně i bohatá na bílkoviny. Přitom si zachovává svou typickou nadýchanost a jemnost. Ideální pro ty, kdo chtějí vyzkoušet něco nového a zároveň si pochutnat na sladkém dezertu bez výčitek. Připravte si ji s ovocem podle chuti a užijte si každé sousto!
Suroviny (na zhruba 4 porce):
- 5 vajec
- 240 g cizrny v plechovce v nálevu
- 6 PL cukru krystal
- 2 PL oleje
- 125 g tvarohu nebo řeckého jogurtu
- 250 g hladké mouky
- Prášek na pečení
- Ovoce dle chuti
Postup:
Bílky oddělíme od žloutků a z pěti bílků si vyšleháme sníh. Žloutky dáme do mixéru, přidáme cizrnu s ½ nálevu, cukr, olej, tvaroh/jogurt. Vše důkladně rozmixujeme. Přidáme prosetou mouku s práškem na pečení a nakonec sníh z bílků.
Těsto nalijeme na plech s pečicím papírem a vyskládáme ovocem. Pečeme na 165°C 35-40 minut.
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více