Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cizrnová bublanina
Zdroj: Albert

Zdravější varianta oblíbené bublaniny? Ano! Tato cizrnová bublanina je nejen vláčná a chutná, ale díky cizrně i bohatá na bílkoviny. Přitom si zachovává svou typickou nadýchanost a jemnost. Ideální pro ty, kdo chtějí vyzkoušet něco nového a zároveň si pochutnat na sladkém dezertu bez výčitek. Připravte si ji s ovocem podle chuti a užijte si každé sousto!

Suroviny (na zhruba 4 porce): 

  • 5 vajec 
  • 240 g cizrny v plechovce v nálevu 
  • 6 PL cukru krystal 
  • 2 PL oleje 
  • 125 g tvarohu nebo řeckého jogurtu 
  • 250 g hladké mouky 
  • Prášek na pečení 
  • Ovoce dle chuti 

 

Postup: 

Bílky oddělíme od žloutků a z pěti bílků si vyšleháme sníh. Žloutky dáme do mixéru, přidáme cizrnu s ½ nálevu, cukr, olej, tvaroh/jogurt. Vše důkladně rozmixujeme. Přidáme prosetou mouku s práškem na pečení a nakonec sníh z bílků. 

Těsto nalijeme na plech s pečicím papírem a vyskládáme ovocem. Pečeme na 165°C 35-40 minut. 

Naposledy jste si prohlédli