Kuře Piccata

Mag_gie Kuchařka: Mag_gie

Doba přípravy: 30 minut 4 porce Drůbeží maso 1 názor

Suroviny

4 kuřecí prsa
40 g másla
2 polévkové lžíce mouky
olej
1 smetana ke šlehání 30%
250 ml vody
1 citron (nejlépe chemicky neošetřený)
sůl, pepř
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa z obou stran osolíme, opepříme a zaprášíme moukou. Na trošce oleje orestujeme z obou stran asi 3 minutky a poté sundáme z pánve.

  2. Ve stejné pánvi vytvoříme z másla a mouky jíšku, poté přidáme smetanu, vodu a šťávu z citronu, dochutíme solí a pepřem. Necháme chvíli probublávat a vrátíme maso zpátky, ať se prohřeje.

  3. Podáváme s těstovinami.

Poznámka

Dobrou chuť :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Kuře Piccata

  • Eja57 Eja57

    Do Piccata VŽDYCKY patří kapary....ostatní je už na každém, tady je té mouky asi podle mne moc, víc provařit a měl by být kuřecí vývar místo vody...ale to už je fakt na každém....ale kapary ( a petrželka) tam prostě mají být....jinak to není Piccata

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo