Knedlíky bez mouky, vajec
Příprava bramborových knedlíků není žádná věda. Pokud máte již vařené brambory, přílohu k omáčce nebo pečínce budete mít do deseti minut na stole. Tyto knedlíky jsou navíc ideální pro bezlepkovou dietu.
Postup přípravy
Zveřejněno 22. 4. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Knedlíky bez mouky, vajec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/83Vm
Moje poznámka
Knedlíky bez mouky, vajec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/83Vm
Nejnovější recepty
Lečo v omeletě
Přidáno před 15 hodinami
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Cuketová směs na cokoli
Přidáno 2. 7. 2025 08:29
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno 2. 7. 2025 07:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chléb z ovesných vloček
vikinka09 před 6 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Klar98 před 7 hodinami
Palačinky se šunkou plněné sýrem
Elen0766 před 8 hodinami
Pikantní medová žebra
jirkastu před 9 hodinami
Křehký jablkový koláč
Theodora před 9 hodinami
Maková náplň
mismi před 9 hodinami
Znojemská omáčka s rýží
Wenaneta před 11 hodinami
Kuřecí polévka s nudlemi
Kajkajak před 12 hodinami
Žampionovo-kuřecí guláš
Jan Nemec před 12 hodinami
Tématické fráze:
bramborové knedlíky bez mouky,
bramborový knedlík bez mouky,
bez vejce knedlík,
bramborové knedlíky z žitné mouky,
celozrné knedlíky,
knedlík bez vejce,
celozrnné bramborové knedlíky,
vaříme bez mouky,
bramborový knedlík bez vajec,
škrobové knedlíky,
bezlepkové knedlíky,
bramborové knedlíky bez vajec,
bramborové knedlíky z kukuřičné mouky,
bramborové knedlíky z celozrnné mouky,
klepací buchta,
rýžové knedlíky,
knedlíky bez vejce,
knedlíky z hladké mouky,
zitny knedlik,
knedlíky šup do vody
Suroviny:
brambory,
škrob,
voda
Komentáře (32)
Brambory jsme uvařili, oloupali a nastrouhali včera večer, což je taky výhoda, že se dá jídlo předem částečně připravit.
Akorát jsem si taky myslela, že asi z kila a půl brambor zbude na večeři a jaksi nezbylo ani jedno "vejce karety obrovské".
Začátečníkům, jako já, doporučuji nechat trochu brambor stranou, pro případ, že škrobu přidají moc. Když se těsto začne moc rozpadat, přidáte trochu brambor. Když Vám pak trošku brambor zbude, přihodíte je do polévky na zahuštění.
Akorát mi těsto nevyšlo tak dokonale hladké, jako na fotce. Možná je to použitým kukuřičným škrobem. Zato byly knedlíčky krásně žlutavé.
Do vody jsem dala 2 lžičky soli, ale chtělo by to víc. (Nevím, jak moc se solí voda na těstoviny. Solila jsem vždy jednou lžičkou a stačilo.)
Knedlíčky velikosti něco mezi pingpongovým a tenisovým míčkem jsem vařila 3 minuty a nechala ještě 5 minut ve vodě.
Díky za recept!
Od včerejška mě zbyly 3 menší brambory(180 g)ve slupce,přidala jsem cca 85g solamylu(opravdu pokaždé brambory nasáknou jinak)Z těsta jsem na navlhčené prkýnko polévkovou lžící vyskládala hromádečky,ve dlaních vyválela 15ks menších pinpongáčků a výsledek Ti posílám formou fota
Myslela jsem si,že nějaký"míček"zbyde na večeří s cibulkou-mýlila jsem se
Jani,za dobrotu velké díky
A jestli má někdo nápad, šup sem :) Formičky si nechala dcera, až bude možnost a nezapomenu, nafotím.
ŠKROB - nelze určit přesné množství, jen odhad, střední brambora - lžíce až dvě škrobu, podle vlhkosti brambor. Málo škrobu, těsto lepí, moc škrobu nejde zpravovat kompaktní těsto. lépe vysvětlit neumím, Dávám raději méně, přidat lze vždy. Vaří se v osoléné vodě. A někdy přidám granulovaný česnek do těsta :) Všem hodně úspěchů a poznatky vítám :)J.
Jediné doporučení-po vytažení uvařených knedlíků ihned potřít tukem (použil jsem olej).
Já jsem si pochutnal