Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ tara23, před 7 hodinami
„Přání a gratulace“ maris, před 19 hodinami
„Jak zmírnit ostrost guláše?“ durmanCZ, 5. 5. 2024 15:35
Poslední příspěvky
„MarcelaPa: Marcel naložené okurky mám taky ráda, tam kopr…“ tara23, před 7 hodinami
„Veronika.Hrozna: Verčo, ano opravdu 6 plechů z 1.2kg mouky …“ tara23, před 7 hodinami
„Děvčata, je ale zajímavé, že manželovi nevadí kopr v…“ MarcelaPa, před 8 hodinami
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 10 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 14 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 16 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Přečtěte si Zobrazit více
Dojemný příběh Péti z MasterChefa: Když ho matka vyhodila z domu, postaral se i o sestru. Vařil jsem jí rajskou i špagety, říká
MasterChef Česko: Italská placka piadina bývala kdysi jídlem pro chudé. Dnes z ní připravíte skvělý sendvič!
Velikonoční trhy v Praze provětrají peněženku: Langoš za 160 Kč, perníčky stojí 250 Kč a marcipán je za 300 Kč
30. 1. 2009 12:26
30. 1. 2009 09:02
30. 1. 2009 08:20
Tyhle mouky kupujeme asi 30km od nás, mlynář nám naváží klidně třeba jen kilo....ale protože je to dost daleko, kupujem samozřejmě mnohem víc, často i pro sestru a sousedku.
Brávám u něj chlebovou žitnou (na kvásek a do chleba), chlebovou pšeničnou (do pečiva, místo části hladké, pečivo je pak tmavší a zdravější) a někdy i graham (pšeničná celozrnná).
29. 1. 2009 23:25
29. 1. 2009 23:22
29. 1. 2009 23:17
29. 1. 2009 23:13
29. 1. 2009 22:39
29. 1. 2009 22:31
29. 1. 2009 22:28
29. 1. 2009 13:34
29. 1. 2009 10:56
Ty máš pečku jen na 500g chleba?
Spíš asi na tuhle velikost ten zmíněný chlebík pečeš, ne?
Ale opravdu se to počítá tak, jak jsem psala - sečíst gramáž všech surovin a podle toho nastavit velikost chleba na pečce
29. 1. 2009 10:15
150 ml podmáslí, 330 ml mléka, 2 lžíce oleje, 1 lžíce octa, 2 a 1/2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 2 lžičky kmínu drceného, 120 g chlebové žitné mouky, 380 g hladké pšeničné chlebové mouky, 1 a 1/2 lžičky sušeného droždí.
raz som piekla cibulovy chlieb z tychto stranok a tam su tiez sypke suroviny 500g.
pokial je v recepte sypkych surovin viac ako 500g tak ho uz nepeciem. nejako takto som si to prestavovala a tym sa riadim a zatial je to v poho. myslis, ze rada ktoru som dala jirine sa nejako zasadne odrazi na peceni?
29. 1. 2009 08:24
TOHLE podle mne znamená, že pokud má Jiřka pekárnu na max. 1000g, měla by v ní péct chlebík, jehož SOUČET gramáží všech surovin dosáhne max. 1000g....nejen sypkých, ale i tekutých.
Prostě upeče chleba vážící max. 1000g....
28. 1. 2009 21:13
Předchozí 1 … 25 26 27 28 29 … 49 Další