Česneková pasta bez soli
Česnek je takovým všelékem, má intenzivní aroma s výraznou chutí a mnohdy je nedílnou součástí vaření. Do zásoby si pak můžete snadno připravit česnekovou pastu s olivovým olejem. Navíc je bez soli a vydrží v lednici opravdu dlouho.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 1 028 kJ / 246 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,60 g |
Tuky | 0,64 g |
Vláknina | 22,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 32 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 48,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Česnek by neměl měnit barvu a oxidovat jako kupovaná pasta. Kuchaři ji používají tam, kde se předpokládá dlouhé vaření - třeba do guláše, omáček nebo do smetany, která se bude delší dobu provářet. Naopak tam, kde se předpokládá rychlá úprava, třeba u italských jídel, grilovaných zelenin či základů na špagety je vhodnější použít čerstvý česnek.
Recept mi před chvílí přišel mailem od kamarádky - rada je z Pražského kulinářského institutu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 9. 2021 18:56
limosek: děkuji za Tvé zkušenosti
12. 9. 2021 09:43
boris: Nedávat tolik oleje. Já dělám ze 3 - 4 kg česneku a dávám po pomletí asi 1,5 dl oleje. A do mražáku. Tak se dá používat i na topinky.
19. 5. 2017 15:58
boris: možná bude chyba v tom panenském oleji. Zkuste obyčejný, nebo slunečnicový. Panenský obsahuje spoustu látek (jinak velmi prospěšných), které s pastou postupně reaguji a chuť ovlivní.
Prostě jste to převylepšil
Prostě jste to převylepšil
21. 1. 2015 16:07
zkuste naložit česnek do hrubé soli,drží barvu a chuť
24. 11. 2013 13:02
tak jsem to vyzkoušel a nějak se mi to nezdá. po třech týdnech v lednici sice pasta nezměnila barvu, ale chuť jo. chutná to všelijak, jen ne jako česneková pasta. tedy vůbec ne po česneku. a to jsem použil špičkové ingredience-česnek vlastní domácí, silný český. a olej extra virgin. takže budu hledat dál, tento recept mě zklamal
13. 9. 2013 23:27
jerica:
13. 9. 2013 23:26
určite vyskúšam, rýchle a praktické
13. 9. 2013 18:02
Takže hotovo!!! Mám 1 a půl skleničky. Dala jsem ten olivový olej, myslím, že to nebude vadit. Děkuji za dobrý nápad, určitě využiju. Přidávám foto
13. 9. 2013 15:51
Nadi, dobrý nápad!! No, taky se mi zdá, že slunečnicový by nevadil.
13. 9. 2013 15:43
tejaja: Terezko, děkuji za krásné fotky.
13. 8. 2013 08:06
velmi zdravé uskladnění česneku šikulka
7. 8. 2013 13:45
Urobila som len z 3 hlávok cesnaku, vošlo mi to akurát do 1 fľaštičky. Uvidím, ak to nebude meniť farbu, tak urobím viac, ale zatiaľ sa mi to pozdáva. Hlavne to, že to neobsahuje soľ.
21. 3. 2013 01:27
AniCiz: myslím, že na druhu oleje nezáleží.
20. 3. 2013 18:25
dobrý nápad,ale jako píše spagetka,taky mám radši slunečnicový olej
19. 3. 2013 15:09
delam taky, ale jenom rozmackam cesnek bez soli do olivoveho oleje do sklenicky na uzavirani a ulozim v lednicce, pouzivam ho treba na hotovou cerstve upecenou pizzu, bagety, tousty a nebo jen na chleba. trochu tim vsechno cerstve upecene potru. vyborne to voni a take chutna. cesnek je ulozeny v lednicce az do spotrebovani.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Fit salát
Přidáno před 6 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 11 hodinami
Francouzský toust
Přidáno před 17 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 18 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
Právě bylo uvařeno:
Falešná "škvarková" pomazánka z pohanky
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Brokolicová polévka
Tonja uvařil před 3 hodinami
Inspirace + zdobení jinak I.
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Utopenci - Marcela
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Langoše jednohubky
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Rajčatový salát s hermelínem a šunkou
Jan Nemec uvařila před 5 hodinami
Kakaový olejový korpus na dort
JanaBran uvařila před 5 hodinami
České kynuté buchty
jacky uvařila před 5 hodinami
Domácí chléb (výborný)
KatchaKK uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Česneková pasta je skvělá k dochucování. Připravíme ji z česneku a soli, žádné zavařování není potřeba
Nejoblíbenější česnekové pomazánky. Jednohubky s nimi zmizí z talíře jako první
Buchty po ránu: Josef Maršálek uvařil luxusní bramborové knedlíky s blumami a dvěma chutnými překvapeními
Další recepty
Tématické fráze: nakládání česneku do soli česneková pasta domácí česneková pasta uskladnění česneku jak uchovat loupaný česnek česneková pasta recept jak uskladnit česnek česneková pasta s olivovým olejem jak naložit česnek jak udělat česnekovou pastu česneková sůl jak uskladnit oloupaný česnek uskladnění česneku v oleji česneková pasta s olejem česnek uskladnení rychlé loupání česneku jak rychle oloupat česnek česneková pasta v oleji uskladnění loupaného česneku nakladani česneku v soli
Suroviny: česnek, olej olivový
Česneková pasta bez soli
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6VL9
17 názorů