

Česneková pasta bez soli
Suroviny
- 2 paličky česneku - oloupat
- olivový olej
Postup přípravy receptu
Stroužky česneku vložit do mixeru a zalít téměř do poloviny olivovým olejem.
Pro začátek raději méně, uvidíte sami podle konzistence.
Vše rozmixovat a přendat do malé skleničky (od dětské výživy apod.).
Zavíčkovat a uložit do lednice, kde ji lze uchovat dlouhou dobu.
Poznámka od kuchařky
Česnek by neměl měnit barvu a oxidovat jako kupovaná pasta.
A hlavně - neobsahuje sůl !!!
Kuchaři ji používají tam, kde se předpokládá dlouhé vaření - třeba do guláše, omáček nebo do smetany, která se bude delší dobu provářet.
Naopak tam, kde se předpokládá rychlá úprava, třeba u italských jídel, grilovaných zelenin či základů na špagety je vhodnější použít čerstvý česnek.
Finty a udělátka pro snadnější loupání česneku:
http://hobby.idnes.cz/video-testovali-jsme-moderni...
Recept mi před chvílí přišel mailem od kamarádky - rada je z Pražského kulinářského institutu.
Jdu koupit česnek, foto dodám, nebo bude-li někdo rychlejší ....
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Česneková pasta bez soli
-
boris: možná bude chyba v tom panenském oleji. Zkuste obyčejný, nebo slunečnicový. Panenský obsahuje spoustu látek (jinak velmi prospěšných), které s pastou postupně reaguji a chuť ovlivní.
Prostě jste to převylepšil -
zkuste naložit česnek do hrubé soli,drží barvu a chuť
-
tak jsem to vyzkoušel a nějak se mi to nezdá. po třech týdnech v lednici sice pasta nezměnila barvu, ale chuť jo. chutná to všelijak, jen ne jako česneková pasta. tedy vůbec ne po česneku. a to jsem použil špičkové ingredience-česnek vlastní domácí, silný český. a olej extra virgin. takže budu hledat dál, tento recept mě zklamal
-
jerica:
-
určite vyskúšam, rýchle a praktické
-
Takže hotovo!!! Mám 1 a půl skleničky. Dala jsem ten olivový olej, myslím, že to nebude vadit. Děkuji za dobrý nápad, určitě využiju
. Přidávám foto
-
Nadi, dobrý nápad!! No, taky se mi zdá, že slunečnicový by nevadil.
-
tejaja: Terezko, děkuji za krásné fotky.
-
velmi zdravé uskladnění česneku
šikulka
-
Urobila som len z 3 hlávok cesnaku, vošlo mi to akurát do 1 fľaštičky. Uvidím, ak to nebude meniť farbu, tak urobím viac, ale zatiaľ sa mi to pozdáva. Hlavne to, že to neobsahuje soľ.
-
AniCiz: myslím, že na druhu oleje nezáleží.
-
dobrý nápad,ale jako píše spagetka,taky mám radši slunečnicový olej
-
delam taky, ale jenom rozmackam cesnek bez soli do olivoveho oleje do sklenicky na uzavirani a ulozim v lednicce, pouzivam ho treba na hotovou cerstve upecenou pizzu, bagety, tousty a nebo jen na chleba. trochu tim vsechno cerstve upecene potru. vyborne to voni a take chutna. cesnek je ulozeny v lednicce az do spotrebovani.
-
Tak to určitě vyzkouším, jen jsem zvědavá, jestli to fakt vydrží. Osobně bych ale asi raději použila olej slunečnicový.
-
Dobrá vychytávka