Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Česneková pasta bez soli

Česnek je takovým všelékem, má intenzivní aroma s výraznou chutí a mnohdy je nedílnou součástí vaření. Do zásoby si pak můžete snadno připravit česnekovou pastu s olivovým olejem. Navíc je bez soli a vydrží v lednici opravdu dlouho.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

19. 3. 2013 11:59

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie1 028 kJ / 246 kcal
Bílkoviny9,60 g
Tuky0,64 g
Vláknina22,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 32 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy48,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Česnek by neměl měnit barvu a oxidovat jako kupovaná pasta. Kuchaři ji používají tam, kde se předpokládá dlouhé vaření - třeba do guláše, omáček nebo do smetany, která se bude delší dobu provářet. Naopak tam, kde se předpokládá rychlá úprava, třeba u italských jídel, grilovaných zelenin či základů na špagety je vhodnější použít čerstvý česnek.

Recept mi před chvílí přišel mailem od kamarádky - rada je z Pražského kulinářského institutu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Nadja Nadja

12. 9. 2021 18:56

limosek: děkuji za Tvé zkušenosti :-8

limosek

12. 9. 2021 09:43

boris: Nedávat tolik oleje. Já dělám ze 3 - 4 kg česneku a dávám po pomletí asi 1,5 dl oleje. A do mražáku. Tak se dá používat i na topinky.

Josef

19. 5. 2017 15:58

boris: možná bude chyba v tom panenském oleji. Zkuste obyčejný, nebo slunečnicový. Panenský obsahuje spoustu látek (jinak velmi prospěšných), které s pastou postupně reaguji a chuť ovlivní.
Prostě jste to převylepšil :-)

česnek

21. 1. 2015 16:07

zkuste naložit česnek do hrubé soli,drží barvu a chuť:-p

boris

24. 11. 2013 13:02

tak jsem to vyzkoušel a nějak se mi to nezdá. po třech týdnech v lednici sice pasta nezměnila barvu, ale chuť jo. chutná to všelijak, jen ne jako česneková pasta. tedy vůbec ne po česneku. a to jsem použil špičkové ingredience-česnek vlastní domácí, silný český. a olej extra virgin. takže budu hledat dál, tento recept mě zklamal:-(

jerica jerica

13. 9. 2013 23:27

jerica::-):-p;-):-8:-)):yes:

jerica

13. 9. 2013 23:26

určite vyskúšam, rýchle a praktické :-):-):-p;-):yes::-8

JanaDorazinova JanaDorazinova

13. 9. 2013 18:02

Takže hotovo!!! Mám 1 a půl skleničky. Dala jsem ten olivový olej, myslím, že to nebude vadit. Děkuji za dobrý nápad, určitě využiju;-). Přidávám foto:-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

13. 9. 2013 15:51

Nadi, dobrý nápad!! No, taky se mi zdá, že slunečnicový by nevadil.;-)

Nadja Nadja

13. 9. 2013 15:43

tejaja: Terezko, děkuji za krásné fotky.

Dana61

13. 8. 2013 08:06

velmi zdravé uskladnění česneku:yes::-D šikulka;-)

tejaja tejaja

7. 8. 2013 13:45

Urobila som len z 3 hlávok cesnaku, vošlo mi to akurát do 1 fľaštičky. Uvidím, ak to nebude meniť farbu, tak urobím viac, ale zatiaľ sa mi to pozdáva. Hlavne to, že to neobsahuje soľ. :-D;-)

Nadja Nadja

21. 3. 2013 01:27

AniCiz: myslím, že na druhu oleje nezáleží.

AniCiz

20. 3. 2013 18:25

:yes:dobrý nápad,ale jako píše spagetka,taky mám radši slunečnicový olej :-K:-K:-K

lili

19. 3. 2013 15:09

delam taky, ale jenom rozmackam cesnek bez soli do olivoveho oleje do sklenicky na uzavirani a ulozim v lednicce, pouzivam ho treba na hotovou cerstve upecenou pizzu, bagety, tousty a nebo jen na chleba. trochu tim vsechno cerstve upecene potru. vyborne to voni a take chutna. cesnek je ulozeny v lednicce az do spotrebovani.:-*

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: nakládání česneku do soli česneková pasta domácí česneková pasta uskladnění česneku jak uchovat loupaný česnek česneková pasta recept jak uskladnit česnek česneková pasta s olivovým olejem jak naložit česnek jak udělat česnekovou pastu česneková sůl jak uskladnit oloupaný česnek uskladnění česneku v oleji česneková pasta s olejem česnek uskladnení rychlé loupání česneku jak rychle oloupat česnek česneková pasta v oleji uskladnění loupaného česneku nakladani česneku v soli

Suroviny: česnek, olej olivový

TopRecepty.cz

Česneková pasta bez soli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6VL9