DRŠKOVKA z Růžovek-Masáků.
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ Simona Skolakova, před 19 minutami
„Co umixovat dcerce v léte?“ Nadja, 1. 7. 2025 14:04
„elektrický sporák Gorenje“ Nadja, 28. 6. 2025 06:39
Poslední příspěvky
„Hezký den dnes kapustová polévka se slaninovou a žampiony…“ Simona Skolakova, před 8 minutami
„MarcelaPa: vzpomínám si, že jsme tady o melounových…“ Nadja, před 12 hodinami
„Nadja: taky chválím, dělala jsem už před rokem, bavili jsme…“ MarcelaPa, před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
18. 8. 2010 07:18
18. 8. 2010 06:59
Když sbíráme Růžovky, tak je upravujeme asi na základní 4 skupiny. 3x z hlaviček a 1x nožičky. Hlavičky jako isahu na drobnější vypražené škvarečky, Šťavnaté biftečky a v trojobalu výborné řízky jako telecí. Nožičky odkrajujeme a děláme z nich POUZE drškovku a to proto, že je doporučeno delší tepelné zpracování varem(šlo by i škvarky) tak jako u Václavek, kde je to přímo nutností, aby se zavařovali a tepelně opracovali minimálně 25-30min a to proto, že obsyhují něco nedobrého, co by nás neotrávilo, ale vyvolalo střevní potíže, Bolení břicha a čast HOŇKU. Po vaření se a časem to Václavky ztrácí a jsou též supr. Ale raději nakládejte bez nožiček.