DRŠKOVKA z Růžovek-Masáků.
Poslední diskuze
„Poděkování “ RubyRom, před 17 hodinami
„Co dnes uvařit?“ hazel, před 18 hodinami
„Přání a gratulace“ Simona Skolakova, před 19 hodinami
Poslední příspěvky
„Moc děkuji za kalendář a křížovky. Všem přeji krásné Vánoce.“ RubyRom, před 17 hodinami
„Dobry vecer, ted jsem udelala kvetakovou polevku a budu…“ hazel, před 18 hodinami
„mika59: Julia Oskerova: MarcelaPa: děvčata moc vám děkuji…“ Simona Skolakova, před 19 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
18. 8. 2010 06:18
18. 8. 2010 05:59
Když sbíráme Růžovky, tak je upravujeme asi na základní 4 skupiny. 3x z hlaviček a 1x nožičky. Hlavičky jako isahu na drobnější vypražené škvarečky, Šťavnaté biftečky a v trojobalu výborné řízky jako telecí. Nožičky odkrajujeme a děláme z nich POUZE drškovku a to proto, že je doporučeno delší tepelné zpracování varem(šlo by i škvarky) tak jako u Václavek, kde je to přímo nutností, aby se zavařovali a tepelně opracovali minimálně 25-30min a to proto, že obsyhují něco nedobrého, co by nás neotrávilo, ale vyvolalo střevní potíže, Bolení břicha a čast HOŇKU. Po vaření se a časem to Václavky ztrácí a jsou též supr. Ale raději nakládejte bez nožiček.