DRŠKOVKA z Růžovek-Masáků.
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ MarcelaPa, před 3 hodinami
„Co vaříte dnes k obědu?“ tara23, před 8 hodinami
„PAMĚŤ“ DavidF, 16. 10. 2025 14:05
Poslední příspěvky
„Dobrý večer😊, u nás dnes k obědu sekaná, vařené brambory a…“ MarcelaPa, před 3 hodinami
„Jajajajaapaja: Jaruš ještě jsi se nevypořádala se změnou…“ tara23, před 4 hodinami
„tara23: ani se nedivím, já usínám u televize večer,…“ Jajajajaapaja, před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
18. 8. 2010 06:18
18. 8. 2010 05:59
Když sbíráme Růžovky, tak je upravujeme asi na základní 4 skupiny. 3x z hlaviček a 1x nožičky. Hlavičky jako isahu na drobnější vypražené škvarečky, Šťavnaté biftečky a v trojobalu výborné řízky jako telecí. Nožičky odkrajujeme a děláme z nich POUZE drškovku a to proto, že je doporučeno delší tepelné zpracování varem(šlo by i škvarky) tak jako u Václavek, kde je to přímo nutností, aby se zavařovali a tepelně opracovali minimálně 25-30min a to proto, že obsyhují něco nedobrého, co by nás neotrávilo, ale vyvolalo střevní potíže, Bolení břicha a čast HOŇKU. Po vaření se a časem to Václavky ztrácí a jsou též supr. Ale raději nakládejte bez nožiček.