

Semínkové bagety
4 bagety asi po 350g Domácí pekárna 30 názorů
Suroviny
- 350 ml vody
- 2 lžičky cukru
- 21 g droždí
- lžíce otrub (15 g)
- 50 g jemných vloček
- 30 g lněného semínka
- 30 g sezamu
- 180 g Majolky®
- 3 rovné lžičky soli
- 750 g hladké mouky
Postup přípravy receptu
Suroviny necháme v pekárně jen umíchat. Po vykynutí těsto propracujeme, rozdělíme na 4 díly, uděláme bagety a na plechu je necháme nakynout.
Pak potřeme vejcem, šikmo ostrým nožem několikrát nařízneme a upečeme ve vyhřáté troubě.
Poznámka
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Semínkové bagety
-
senky: děkuju, Jani, za vyzkoušení i fotku - je vidět, jak je máš hezký
-
Dnes vyzkoušeny na zítřejší chlebíčky do práce, super
-
spagetka: Tak jo, no. Je možno poprosit o fotku?
Prosííím.
jsem ráda, když mám hodně foteček u svých receptů
-
Cat, to bych si nedovolila
, ale díky za připomenutí, moc chutnalo, musím zas upéci a přidám. Jenže kdo to má od tebe stíhat, nooooo.
Mám teď taky od tebe v plánu chlebík
-
spagetka:
teď, při odepisování dexulce, jsem si znovu přečetla tvůj komentík, který tu mám jako první. Peklas je tehdy nebo ne? Nenapsalas....fotku nepřidalas
.....ty mě nějak flákáš, špagi!
-
dexulka: bagetky máš nádherné, za fotky děkuju
A aspoň víš, že už Majolku® nemusíš nikdy kupovat
Ne, teď vážně - je možné, žes ji tam cítila, pokud na ni nejsi zvyklá. Já si Majolku® i tatarku dělám svoji a také si ji podle sebe ochutím, takže nám chutná. -
Tak mi vyšly tři menší bagetky a myslím,že se povedly.Bohužel mne až tak neoslovily.Množství semínek,vloček a otrub - to vše mi moc chutná,ale vadí mi tam asi ta Majolka®.Je dost cítit na vůni i na chuti a to mi trochu vadí.Když se však bageta něčím řádně obloží,není to cítit
Není to nic proti receptu,je to spíš o chuti,kterou má každý rozdílnou.Proto posílám zasloužený bod i foto
-
dexulka: nejsi moje příbuzná? Taky se dost často zabejčím a nenechám toho, dokud to není podle mých představ
Ať vám chutnají a těším se na fotku, jestli bude -
cathleen:Zadělala jsem jen z poloviční dávky,měla jsem strach,že se mi to nevejde do té mé malé pekárničky.Ale myslím,že nám to bude bohatě stačit,když vidím ty skoroveky na plechu
A kdyžtak přidělám čerstvé
Těsto se mi moc líbí už teď,tak budou určitě moc dobré
Ostatně jako u všch tvých receptů
Já jak se zabejčím,tak musím udělat to,co si zamanu a tohle se mi prostě moc líbilo a basta
-
dexulka:
takže jsem zvědavá, jak se s tím "popereš" a jak ti budou bagety chutnat
-
cathleen:Nakonec jsem včera na procházce za bezinkama skočila i do obchodu a Majolku® koupila,tak se do nich pustím dnes
-
dexulka:
abych řekla pravdu, asi neporadím (netroufnu si s jistotou). Řekla bych, ať dáš jen olej + lžíci vejce (z toho, kterým pak bagetky pomažeš). Ale bude to řidší, než Majolka®.....ani si netroufnu vypočítat hustotu těsta, pže jsou v něm otruby, vločky a lněné semínko - ty všechny to dost ovlivňují, dost vodu sají. Musela bych to vyzkoušet sama.
Nechceš upéct některé jiné?na výběr jich je dost
-
dexulka: ani se nedivím
-
Nikina:jejda,tak to snad raději skočím do toho obchodu
-
dexulka: ze žloutků a oleje si vyrobit vlastní, dochutit citronovou štávou, dijonskou, solí, pepřem - někde tu bude určitě recept