Semínkové bagety

cathleen Kuchařka:

4 bagety asi po 350g Domácí pekárna 30 názorů

510

Suroviny

350 ml vody
2 lžičky cukru
21 g droždí
lžíce otrub (15 g)
50 g jemných vloček
30 g lněného semínka
30 g sezamu
180 g Majolky®
3 rovné lžičky soli
750 g hladké mouky
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny necháme v pekárně jen umíchat. Po vykynutí těsto propracujeme, rozdělíme na 4 díly, uděláme bagety a na plechu je necháme nakynout.

  2. Pak potřeme vejcem, šikmo ostrým nožem několikrát nařízneme a upečeme ve vyhřáté troubě.

Poznámka

http://www.pekarnomanie.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Semínkové bagety

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    senky: děkuju, Jani, za vyzkoušení i fotku - je vidět, jak je máš hezký:-):yes:

    Odpovědět

  • senky senky

    Dnes vyzkoušeny na zítřejší chlebíčky do práce, super :yes::yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    spagetka: Tak jo, no. Je možno poprosit o fotku?:-pProsííím. :-D jsem ráda, když mám hodně foteček u svých receptů:-8

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Cat, to bych si nedovolila;-):-D, ale díky za připomenutí, moc chutnalo, musím zas upéci a přidám. Jenže kdo to má od tebe stíhat, nooooo.:-D:-D Mám teď taky od tebe v plánu chlebík :-p:-p:-p

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    spagetka: :-p teď, při odepisování dexulce, jsem si znovu přečetla tvůj komentík, který tu mám jako první. Peklas je tehdy nebo ne? Nenapsalas....fotku nepřidalas:-8.....ty mě nějak flákáš, špagi!:-D:-D

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    dexulka: bagetky máš nádherné, za fotky děkuju:-K A aspoň víš, že už Majolku® nemusíš nikdy kupovat :-D
    Ne, teď vážně - je možné, žes ji tam cítila, pokud na ni nejsi zvyklá. Já si Majolku® i tatarku dělám svoji a také si ji podle sebe ochutím, takže nám chutná.

    Odpovědět

  • dexulka dexulka

    Tak mi vyšly tři menší bagetky a myslím,že se povedly.Bohužel mne až tak neoslovily.Množství semínek,vloček a otrub - to vše mi moc chutná,ale vadí mi tam asi ta Majolka®.Je dost cítit na vůni i na chuti a to mi trochu vadí.Když se však bageta něčím řádně obloží,není to cítit ;-) Není to nic proti receptu,je to spíš o chuti,kterou má každý rozdílnou.Proto posílám zasloužený bod i foto :yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    dexulka: nejsi moje příbuzná? Taky se dost často zabejčím a nenechám toho, dokud to není podle mých představ :-D
    Ať vám chutnají a těším se na fotku, jestli bude:-K

    Odpovědět

  • dexulka dexulka

    cathleen:Zadělala jsem jen z poloviční dávky,měla jsem strach,že se mi to nevejde do té mé malé pekárničky.Ale myslím,že nám to bude bohatě stačit,když vidím ty skoroveky na plechu :-))A kdyžtak přidělám čerstvé ;-) Těsto se mi moc líbí už teď,tak budou určitě moc dobré :-p Ostatně jako u všch tvých receptů :-K Já jak se zabejčím,tak musím udělat to,co si zamanu a tohle se mi prostě moc líbilo a basta :-D

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    dexulka: :-8 takže jsem zvědavá, jak se s tím "popereš" a jak ti budou bagety chutnat ;-)

    Odpovědět

  • dexulka dexulka

    cathleen:Nakonec jsem včera na procházce za bezinkama skočila i do obchodu a Majolku® koupila,tak se do nich pustím dnes ;-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    dexulka: :-//abych řekla pravdu, asi neporadím (netroufnu si s jistotou). Řekla bych, ať dáš jen olej + lžíci vejce (z toho, kterým pak bagetky pomažeš). Ale bude to řidší, než Majolka®.....ani si netroufnu vypočítat hustotu těsta, pže jsou v něm otruby, vločky a lněné semínko - ty všechny to dost ovlivňují, dost vodu sají. Musela bych to vyzkoušet sama.
    Nechceš upéct některé jiné?:-8 na výběr jich je dost:-D

    Odpovědět

  • Nikina Nikina

    dexulka: ani se nedivím :-D

    Odpovědět

  • dexulka dexulka

    Nikina:jejda,tak to snad raději skočím do toho obchodu :-D

    Odpovědět

  • Nikina Nikina

    dexulka: ze žloutků a oleje si vyrobit vlastní, dochutit citronovou štávou, dijonskou, solí, pepřem - někde tu bude určitě recept :-)

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo