Semínkové bagety

cathleen Kuchařka: cathleen

4 bagety asi po 350g Domácí pekárna 30 názorů

Suroviny

350 ml vody
2 lžičky cukru
21 g droždí
lžíce otrub (15 g)
50 g jemných vloček
30 g lněného semínka
30 g sezamu
180 g Majolky®
3 rovné lžičky soli
750 g hladké mouky
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny necháme v pekárně jen umíchat. Po vykynutí těsto propracujeme, rozdělíme na 4 díly, uděláme bagety a na plechu je necháme nakynout.

  2. Pak potřeme vejcem, šikmo ostrým nožem několikrát nařízneme a upečeme ve vyhřáté troubě.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Semínkové bagety

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    senky: děkuju, Jani, za vyzkoušení i fotku - je vidět, jak je máš hezký:-):yes:

    Odpovědět

  • senky senky

    Dnes vyzkoušeny na zítřejší chlebíčky do práce, super :yes::yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    spagetka: Tak jo, no. Je možno poprosit o fotku?:-pProsííím. :-D jsem ráda, když mám hodně foteček u svých receptů:-8

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Cat, to bych si nedovolila;-):-D, ale díky za připomenutí, moc chutnalo, musím zas upéci a přidám. Jenže kdo to má od tebe stíhat, nooooo.:-D:-D Mám teď taky od tebe v plánu chlebík :-p:-p:-p

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    spagetka: :-p teď, při odepisování dexulce, jsem si znovu přečetla tvůj komentík, který tu mám jako první. Peklas je tehdy nebo ne? Nenapsalas....fotku nepřidalas:-8.....ty mě nějak flákáš, špagi!:-D:-D

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    dexulka: bagetky máš nádherné, za fotky děkuju:-K A aspoň víš, že už Majolku® nemusíš nikdy kupovat :-D
    Ne, teď vážně - je možné, žes ji tam cítila, pokud na ni nejsi zvyklá. Já si Majolku® i tatarku dělám svoji a také si ji podle sebe ochutím, takže nám chutná.

    Odpovědět

  • dexulka dexulka

    Tak mi vyšly tři menší bagetky a myslím,že se povedly.Bohužel mne až tak neoslovily.Množství semínek,vloček a otrub - to vše mi moc chutná,ale vadí mi tam asi ta Majolka®.Je dost cítit na vůni i na chuti a to mi trochu vadí.Když se však bageta něčím řádně obloží,není to cítit ;-) Není to nic proti receptu,je to spíš o chuti,kterou má každý rozdílnou.Proto posílám zasloužený bod i foto :yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    dexulka: nejsi moje příbuzná? Taky se dost často zabejčím a nenechám toho, dokud to není podle mých představ :-D
    Ať vám chutnají a těším se na fotku, jestli bude:-K

    Odpovědět

  • dexulka dexulka

    cathleen:Zadělala jsem jen z poloviční dávky,měla jsem strach,že se mi to nevejde do té mé malé pekárničky.Ale myslím,že nám to bude bohatě stačit,když vidím ty skoroveky na plechu :-))A kdyžtak přidělám čerstvé ;-) Těsto se mi moc líbí už teď,tak budou určitě moc dobré :-p Ostatně jako u všch tvých receptů :-K Já jak se zabejčím,tak musím udělat to,co si zamanu a tohle se mi prostě moc líbilo a basta :-D

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    dexulka: :-8 takže jsem zvědavá, jak se s tím "popereš" a jak ti budou bagety chutnat ;-)

    Odpovědět

  • dexulka dexulka

    cathleen:Nakonec jsem včera na procházce za bezinkama skočila i do obchodu a Majolku® koupila,tak se do nich pustím dnes ;-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    dexulka: :-//abych řekla pravdu, asi neporadím (netroufnu si s jistotou). Řekla bych, ať dáš jen olej + lžíci vejce (z toho, kterým pak bagetky pomažeš). Ale bude to řidší, než Majolka®.....ani si netroufnu vypočítat hustotu těsta, pže jsou v něm otruby, vločky a lněné semínko - ty všechny to dost ovlivňují, dost vodu sají. Musela bych to vyzkoušet sama.
    Nechceš upéct některé jiné?:-8 na výběr jich je dost:-D

    Odpovědět

  • Nikina Nikina

    dexulka: ani se nedivím :-D

    Odpovědět

  • dexulka dexulka

    Nikina:jejda,tak to snad raději skočím do toho obchodu :-D

    Odpovědět

  • Nikina Nikina

    dexulka: ze žloutků a oleje si vyrobit vlastní, dochutit citronovou štávou, dijonskou, solí, pepřem - někde tu bude určitě recept :-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: plech na bagety jak upéci bagetu bageta recept recept na bagety recept na bagetu recepty na bagety bagety recept bagety bageta recepty domácí vícezrnné bagety plechy na bagety recept bageta cathleen recepty čim nahradit bagetu bageta z Majolky® jak vyrobit bagetu bagety z Majolky® recept bageta 750g jak upéci bagety semínkové pečivo

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít