Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kinder Pingui

Hodnocení receptu je 5,0 (40×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Sara Kolopa Sara Kolopa

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 80 min Doba tepelné úpravy: 10 min

90 min (80 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Lehký smetanový krém, proložený vrstvičkou čokolády mezi dvěma tenkými pláty kakaového těsta, navrch politý čokoládou. To je řez "Kinder Pingui", který si můžete snadno připravit doma. Dezert je sice časově náročnější, ale příprava není složitá a výsledek stojí za to.

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 672 kJ /
4 463 kcal
Bílkoviny78,48 g
Tuky285,96 g
Vláknina29,40 g
Cholesterol 1,55 g
Sodík 1,03 g
Sůl2,90 g
Sacharidy379,11 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těsto: Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny. Bílky dáme zvlášť a vyšleháme z nich tuhý sníh. Krok 2: Pomalu přidáváme vodu a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Krok 3: Pomalu přimícháme kakao, nakonec přidáme tuhý sníh z bílků. Krok 4: Těsto rozdělíme na dvě poloviny a pečeme na vymaštěných plechách při 200 °C. Krok 5: Těsto je rychle upečené- cca 10 minut, proto těsto kontrolujeme. Po upečení ho necháme vychladnout. Krok 6: Krém: Přísady na smetanový krém rozdělíme na 2 časti. Krok 7: Vyšleháme 1 šlehačku, pomalu přidáme lžičku rozpuštěného medu, vanilkové aroma a polovinu vanilkového cukru. Krok 8: Vyšleháme tuhou šlehačku, kterou naneseme na upečený plát těsta a vložíme na cca 30 minut do chladničky. Krok 9: Mezitím nad parou rozpustíme čokoládu, potom k ní přidáme heru a olej a dobře spolu promícháme, aby byla vláčná. Když trošku vychladne, naneseme na šlehačkový krém a znovu vložíme do chladu. Když je čokoláda mírně ztuhlá, vyšleháme druhou polovinu šlehačky s medem, vanilkovým cukrem a aromatem, naneseme na čokoládu a přikryjeme druhým upečeným plátem. Polijeme polevou a necháme ztuhnout. Krok 10: Protože vrstva čokolády je poměrně silná, krájíme nožem namočeným v horké vodě.

Zveřejněno 9. 3. 2010

Poznámka autora Sara Kolopa

Vrchní plát těsta jsem otočila tak, aby hrbolatá strana byla vespod, rovná nahoře – kvůli nanášení čokoládové polevy.

Čokoládový krém, který se dává mezi smetanové, lze nahradit jakýmkoliv jiným, také například ze 125 g Omegy, 150 g čokolády a lžící prosátého kakaa.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kinder Pingui

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/99LP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kinder Pingui

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/99LP

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (69)

Vynikajici záleži, jen jsem ho dělala na klasicky velky plech a vychází to na dvojitou dávku surovin. Je to náročnější na čas, ale jednoduché :yes: budu ho muset péci častěji, nema chybu:yes:<3 Přidána fotografie????

Lenka: ale v receptu je 100 g Hery a 150 g čokolády na vaření a na polevu 200 g čokolády (převedla jsem ti to na gramy, pokud ti deka dělaj problémy, ale deka vždy vynásobíš 10 a dostaneš se na gramy) ;-);-);-)

Já vím na matiku sem nikdy nebyla :(... takže z toho plyne 10 g hery a :yes:s tou čokoládoou nevím tak půlku toho? :D

Lenka: Vy máte v tých jednotkách akýsi chaos, nie? :-D 1 dag (po vašom dkg)= 10 g
A ako môže byť 15 dkg čokolády je 150 dkg ? :-)

ahoj chci se zeptat:
je tam postup na čokoládový krém :
15 dkg čokolády na vaření
10 dkg hery
1 polévková lžíce vody
2 polévkové lžice oleje

to 10 dkg hery je jako 100g hery? jestli to dobře chápu a
15dkg čokolády je 150 dkg?
jsem ve vaření AMATÉR ale mám na toto chuť...
a ještě prosím podrobnější postup jak udělám ten čokoládový krém to postavím hrnec s vodou na sporák a až začne vřít tak tam dám na nej druhej hrnej a tam udělám tu lázeň????

Adriana: jo, taky kupuju spíš tu v kelímkách. Nevidím v tom rozdíl...

Můžu místo těch "krabičkových šlehaček" dát dva kelímky 31 % smetanu ke šlehání? značky kunín????:-?:-?:-?

Tak teda nevím, jestli někdo z těch, co recept chválí někdy jedli kupované kinder pengui ;-). Tento recept je sice opravdu dobrý, ale spíš než kinder pengui to chutná jako dobrý perník se šlehačkou.

Lenka:Lenko v obchodě se podíváš na kelímku je napsáno,šlehačka ke šlehání;-)

Lenka:já si myslím,že je to klasické kakao,prášek;-)To se prodává běžně,je hořké;-)

A ješte ty 2 krabičky šlehačky na šlehání to je která pomohly by me fota :-) jsem amatérka ve vaření takse radši zeptám než něco zkazím... :)

Ahoj chci to vyzkoušet ale chci se zeptat na internetu sem nikde nenašla to hořké kakao tak co s tim nechci to pokazit... ale vypadá to dobře Lenka

Taky mi to přijde hodně, hodně tenké. Taktak jsem to na plech rozprostřela. Tak jsem zvědavá až to vyndám z trouby. :-?:-!

Dobrý den, chci ho vyzkoušet, ale dle komentářů se párkrát stalo, že těsta na piškot bylo málo a tím pádem to bylo příliš tenké...ingredience jsou tedy na jak velký plech? Já mám doma plech 41cm x 28 cm.

Karolína 13. 2. 2014 13:56
Skvělé, doma už by kupovanej nikdo nejedl. Přidávám do krému strouhaný kokos. Lahoda :-)

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
pinguin řezy, řezy kinder pingui, vynikající kindr řez, pinguin řezy recept, kinder pinguí řezy, pingue řezy, pingui řezy, recept na řezy kinder pinguí, trvanlivé výborné řezy kinder, míša řezy s mascarpone, řezy pingui, kinder soutěž, pinguí řezy recept, pinquin řezy, kindr mléčný řez, kinder pinguí řezy recept, kindr pingvi, kinder, kinder pinqui, rezy kinder pingui recept

Suroviny:
vejce, cukr krupice, voda, mouka hladká, kakao hořké, prášek do pečiva, šlehačka na šlehání, med, cukr vanilkový, smeta-fix, vanilkové aroma, čokoláda na vaření, tuk hera, voda, olej, čokoláda na vaření, tuk 100%

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu