Kinder Pingui

Sara Kolopa Kuchař:

Moučníky , Řezy 68 názorů

Chutná skvěle!
533
Recept si zatím oblíbilo 33 kuchařů

Suroviny

Na dva pláty:
6 vajec
6 polévkových lžic cukru krupice
6 polévkových lžic teplé vody
6 polévkových lžic hladká mouky
2 polévkové lžíce hořkého kakaa
1 prášek do pečiva
Smetanový krém:
2 krabičky šlehačky na šlehání (nejlepší je trvanlivá)
2 čajové lžičky medu
1 vanilkový cukr
1 smetafix
½ kávové lžičky vanilkového aroma (tekutá - nemusí ale být, možno nahradit kapkou rumu nebo vaječného likéru)
Čokoládový krém:
15 dkg čokolády na vaření
10 dkg hery
1 polévková lžíce vody
2 polévkové lžice oleje
Poleva:
20 dkg čokolády na vaření
125 g 100% tuku (například omegy)
Recept si zatím oblíbilo 33 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Těsto: Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny.

  2. Pomalu přidáváme vodu a mouku smíchanou s práškem do pečiva.

  3. Pomalu přimícháme kakao, nakonec přidáme tuhý sníh z bílků.

  4. Rozdělíme na dvě poloviny a pečeme na vymaštěných plechách při 200°C (dělám na pečícím papíru postupně, 2 plechy stejné velikosti nemám).

  5. Těsto je rychle upečené (cca 10 minut) - třeba dávat pozor !!

  6. Krém: Přísady na smetanový krém rozdělit na 2 časti.

  7. Vyšleháme 1 šlehačku, pomalu přidáme rozpuštěný med (1 lžičku ) , van.aroma a polovinu vanilkového cukru.

  8. Vyšleháme tuhou šlehačku, kterou naneseme na upečený plát těsta a vložíme na cca 30 min do chladničky.

  9. Mezitím nad parou rozpustíme čokoládu, potom k ní přidáme heru a olej a dobře spolu promícháme, aby byla vláčná. Když trošku vychladne, naneseme na šlehačkový krém a znovu vložíme do chladu. Když je čokoláda mírně ztuhlá, vyšleháme druhou polovinu šlehačky s medem, van.cukrem a aromatem, naneseme na čokoládu a přikryjeme druhým upečeným plátem. Polejeme polevou a necháme ztuhnout.

  10. Vrchní plát těsta jsem otočila tak, aby hrbolatá strana byla vespod, rovná nahoře – kvůli nanášení čokol. polevy. Protože vrstva čokolády je poměrně silná, krájíme nožem namočeným v horké vodě.

Poznámka

Recept jsem objevila před nějakou dobou na internetu s tím, že to určitě „někdy” zkusím. Stále jsem ale odkládala, zdálo se mi velmi pracné a časově náročné. Ale není … A výsledek stojí zato. O mnoho lepší a chutnější, než originál !!

Pláty těsta jsem si upekla večer předtím, druhý den jen připravila krémy a polevu.

(čokoládový krém, který se dává mezi smetanové lze nahradit jakýmkoliv jiným, také např. z omegy 125 g, 15 dkg čokolády a lžící prosátého kakaa).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 287 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Kinder Pingui

  • spagetka spagetka

    Lenka: ale v receptu je 100 g Hery a 150 g čokolády na vaření a na polevu 200 g čokolády (převedla jsem ti to na gramy, pokud ti deka dělaj problémy, ale deka vždy vynásobíš 10 a dostaneš se na gramy) ;-);-);-)

    Odpovědět

  • Lenka Lenka (neregistrovaný)

    Já vím na matiku sem nikdy nebyla :(... takže z toho plyne 10 g hery a :yes:s tou čokoládoou nevím tak půlku toho? :D

    Odpovědět

  • tejaja tejaja

    Lenka: Vy máte v tých jednotkách akýsi chaos, nie? :-D 1 dag (po vašom dkg)= 10 g
    A ako môže byť 15 dkg čokolády je 150 dkg ? :-)

    Odpovědět

  • Lenka Lenka(neregistrovaná)

    ahoj chci se zeptat:
    je tam postup na čokoládový krém :
    15 dkg čokolády na vaření
    10 dkg hery
    1 polévková lžíce vody
    2 polévkové lžice oleje

    to 10 dkg hery je jako 100g hery? jestli to dobře chápu a
    15dkg čokolády je 150 dkg?
    jsem ve vaření AMATÉR ale mám na toto chuť...
    a ještě prosím podrobnější postup jak udělám ten čokoládový krém to postavím hrnec s vodou na sporák a až začne vřít tak tam dám na nej druhej hrnej a tam udělám tu lázeň????

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Adriana: jo, taky kupuju spíš tu v kelímkách. Nevidím v tom rozdíl...

    Odpovědět

  • Adriana Adriana(neregistrovaná)

    Můžu místo těch "krabičkových šlehaček" dát dva kelímky 31 % smetanu ke šlehání? značky kunín????:-?:-?:-?

    Odpovědět

  • makky makky(neregistrovaný)

    Tak teda nevím, jestli někdo z těch, co recept chválí někdy jedli kupované kinder pengui ;-). Tento recept je sice opravdu dobrý, ale spíš než kinder pengui to chutná jako dobrý perník se šlehačkou.

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Lenka:Lenko v obchodě se podíváš na kelímku je napsáno,šlehačka ke šlehání;-)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Lenka:já si myslím,že je to klasické kakao,prášek;-)To se prodává běžně,je hořké;-)

    Odpovědět

  • Lenka Lenka(neregistrovaná)

    A ješte ty 2 krabičky šlehačky na šlehání to je která pomohly by me fota :-) jsem amatérka ve vaření takse radši zeptám než něco zkazím... :)

    Odpovědět

  • Lenka Lenka(neregistrovaná)

    Ahoj chci to vyzkoušet ale chci se zeptat na internetu sem nikde nenašla to hořké kakao tak co s tim nechci to pokazit... ale vypadá to dobře Lenka

    Odpovědět

  • Zdeňka Zdeňka (neregistrovaný)

    Taky mi to přijde hodně, hodně tenké. Taktak jsem to na plech rozprostřela. Tak jsem zvědavá až to vyndám z trouby. :-?:-!

    Odpovědět

  • Sandra Sandra(neregistrovaná)

    Dobrý den, chci ho vyzkoušet, ale dle komentářů se párkrát stalo, že těsta na piškot bylo málo a tím pádem to bylo příliš tenké...ingredience jsou tedy na jak velký plech? Já mám doma plech 41cm x 28 cm.

    Odpovědět

  • Karolína Karolína (neregistrovaný)

    Skvělé, doma už by kupovanej nikdo nejedl. Přidávám do krému strouhaný kokos. Lahoda :-)

    Odpovědět

  • vera vera(neregistrovaná)

    dobry den tak dnes du vyskouset ten rer jsem sama zvedava jak to pujde

    Odpovědět

1 2 3 4 5 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo