Kinder Pingui

Sara Kolopa Kuchař: Sara Kolopa

Moučníky , Řezy 68 názorů

Suroviny

Na dva pláty:
6 vajec
6 polévkových lžic cukru krupice
6 polévkových lžic teplé vody
6 polévkových lžic hladká mouky
2 polévkové lžíce hořkého kakaa
1 prášek do pečiva
Smetanový krém:
2 krabičky šlehačky na šlehání (nejlepší je trvanlivá)
2 čajové lžičky medu
1 vanilkový cukr
1 smetafix
½ kávové lžičky vanilkového aroma (tekutá - nemusí ale být, možno nahradit kapkou rumu nebo vaječného likéru)
Čokoládový krém:
15 dkg čokolády na vaření
10 dkg hery
1 polévková lžíce vody
2 polévkové lžice oleje
Poleva:
20 dkg čokolády na vaření
125 g 100% tuku (například omegy)
Recept si zatím oblíbilo 38 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Těsto: Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny.

  2. Pomalu přidáváme vodu a mouku smíchanou s práškem do pečiva.

  3. Pomalu přimícháme kakao, nakonec přidáme tuhý sníh z bílků.

  4. Rozdělíme na dvě poloviny a pečeme na vymaštěných plechách při 200°C (dělám na pečícím papíru postupně, 2 plechy stejné velikosti nemám).

  5. Těsto je rychle upečené (cca 10 minut) - třeba dávat pozor !!

  6. Krém: Přísady na smetanový krém rozdělit na 2 časti.

  7. Vyšleháme 1 šlehačku, pomalu přidáme rozpuštěný med (1 lžičku ) , van.aroma a polovinu vanilkového cukru.

  8. Vyšleháme tuhou šlehačku, kterou naneseme na upečený plát těsta a vložíme na cca 30 min do chladničky.

  9. Mezitím nad parou rozpustíme čokoládu, potom k ní přidáme heru a olej a dobře spolu promícháme, aby byla vláčná. Když trošku vychladne, naneseme na šlehačkový krém a znovu vložíme do chladu. Když je čokoláda mírně ztuhlá, vyšleháme druhou polovinu šlehačky s medem, van.cukrem a aromatem, naneseme na čokoládu a přikryjeme druhým upečeným plátem. Polejeme polevou a necháme ztuhnout.

  10. Vrchní plát těsta jsem otočila tak, aby hrbolatá strana byla vespod, rovná nahoře – kvůli nanášení čokol. polevy. Protože vrstva čokolády je poměrně silná, krájíme nožem namočeným v horké vodě.

Poznámka

Recept jsem objevila před nějakou dobou na internetu s tím, že to určitě „někdy” zkusím. Stále jsem ale odkládala, zdálo se mi velmi pracné a časově náročné. Ale není … A výsledek stojí zato. O mnoho lepší a chutnější, než originál !!

Pláty těsta jsem si upekla večer předtím, druhý den jen připravila krémy a polevu.

(čokoládový krém, který se dává mezi smetanové lze nahradit jakýmkoliv jiným, také např. z omegy 125 g, 15 dkg čokolády a lžící prosátého kakaa).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 420 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kinder Pingui

  • spagetka spagetka

    Lenka: ale v receptu je 100 g Hery a 150 g čokolády na vaření a na polevu 200 g čokolády (převedla jsem ti to na gramy, pokud ti deka dělaj problémy, ale deka vždy vynásobíš 10 a dostaneš se na gramy) ;-);-);-)

    Odpovědět

  • Lenka Lenka (neregistrovaný)

    Já vím na matiku sem nikdy nebyla :(... takže z toho plyne 10 g hery a :yes:s tou čokoládoou nevím tak půlku toho? :D

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Lenka: Vy máte v tých jednotkách akýsi chaos, nie? :-D 1 dag (po vašom dkg)= 10 g
    A ako môže byť 15 dkg čokolády je 150 dkg ? :-)

    Odpovědět

  • Lenka Lenka(neregistrovaná)

    ahoj chci se zeptat:
    je tam postup na čokoládový krém :
    15 dkg čokolády na vaření
    10 dkg hery
    1 polévková lžíce vody
    2 polévkové lžice oleje

    to 10 dkg hery je jako 100g hery? jestli to dobře chápu a
    15dkg čokolády je 150 dkg?
    jsem ve vaření AMATÉR ale mám na toto chuť...
    a ještě prosím podrobnější postup jak udělám ten čokoládový krém to postavím hrnec s vodou na sporák a až začne vřít tak tam dám na nej druhej hrnej a tam udělám tu lázeň????

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Adriana: jo, taky kupuju spíš tu v kelímkách. Nevidím v tom rozdíl...

    Odpovědět

  • Adriana Adriana(neregistrovaná)

    Můžu místo těch "krabičkových šlehaček" dát dva kelímky 31 % smetanu ke šlehání? značky kunín????:-?:-?:-?

    Odpovědět

  • makky makky(neregistrovaný)

    Tak teda nevím, jestli někdo z těch, co recept chválí někdy jedli kupované kinder pengui ;-). Tento recept je sice opravdu dobrý, ale spíš než kinder pengui to chutná jako dobrý perník se šlehačkou.

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Lenka:Lenko v obchodě se podíváš na kelímku je napsáno,šlehačka ke šlehání;-)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Lenka:já si myslím,že je to klasické kakao,prášek;-)To se prodává běžně,je hořké;-)

    Odpovědět

  • Lenka Lenka(neregistrovaná)

    A ješte ty 2 krabičky šlehačky na šlehání to je která pomohly by me fota :-) jsem amatérka ve vaření takse radši zeptám než něco zkazím... :)

    Odpovědět

  • Lenka Lenka(neregistrovaná)

    Ahoj chci to vyzkoušet ale chci se zeptat na internetu sem nikde nenašla to hořké kakao tak co s tim nechci to pokazit... ale vypadá to dobře Lenka

    Odpovědět

  • Zdeňka Zdeňka (neregistrovaný)

    Taky mi to přijde hodně, hodně tenké. Taktak jsem to na plech rozprostřela. Tak jsem zvědavá až to vyndám z trouby. :-?:-!

    Odpovědět

  • Sandra Sandra(neregistrovaná)

    Dobrý den, chci ho vyzkoušet, ale dle komentářů se párkrát stalo, že těsta na piškot bylo málo a tím pádem to bylo příliš tenké...ingredience jsou tedy na jak velký plech? Já mám doma plech 41cm x 28 cm.

    Odpovědět

  • Karolína Karolína (neregistrovaný)

    Skvělé, doma už by kupovanej nikdo nejedl. Přidávám do krému strouhaný kokos. Lahoda :-)

    Odpovědět

  • vera vera(neregistrovaná)

    dobry den tak dnes du vyskouset ten rer jsem sama zvedava jak to pujde

    Odpovědět

1 2 3 4 5

Tématické fráze: pinguin řezy řezy kinder pingui vynikající kindr řez pinguin řezy recept kinder pinguí řezy pingue řezy pingui řezy trvanlivé výborné řezy kinder míša řezy s mascarpone recept na řezy kinder pinguí řezy pingui kinder soutěž pinguí řezy recept pinquin řezy kindr mléčný řez kinder pinguí řezy recept kindr pingvi kinder kinder pinqui rezy kinder pingui recept

Zapomněl/a jsem heslo