Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Recepty-nerecepty

Coleta - 100% souhlas:yes::-),ale bude se to těžko měnit.

Coleta: souhlasím :yes: a přidávám tleskajícího šmudlu:-D

Coleta: vystihla si to dobre.

Coleta: Přesně :yes::yes:

Coleta: opět by se hodil tleskající smajlík!:-):yes::yes:

Coleta: s tím bych si dovolil souhlasit :yes:

Podle mě by zase vznikly sáhodlouhé diskuze pod recepty, proč nebyl tento recept zařazen do " Zbytkových", když je takový a makový ... Zas by to bylo pořád dokola, někdo by si to obhajoval jako skvělý recept, jiní by se nad tím pozastavovali. Nevidím v tom moc velký přínos.;-)

Mně osobně to přijde zbytečné, dělat další sekci receptů.

Já si osobně myslím, že by každý autor receptu měl mít určitou vnitřní cenzuru, v tom, co stojí za uveřejnění a co nikoliv. Recepty s neustále stejnými surovinami, pouze s jinými názvy k u jednotlivých uživatelů asi nebude to pravé ořechové.

další problém je v tom, a ten prostě neodstraníte, že jde o určité charakterové vlastnosti některých uživatel, vkladatelů, kteří nesnesou slušnou a oprávněnou kritiku či pozastavení nad určitou surovinou, způsobem vaření atd. A samozřejmě určitou nevyváženost v přístupu uživatelů, kdy stálice se neustále berou za své věrné členy, aniž by uznali oprávněnost. Patří do klubu stálic, není přítustná jakákoliv pochybnost nad receptem.

Závěreme tedy, jde o určitou vnitřní cenzuru jednotlivých uživatelů a ta dle mého názoru tady není možná, neboť ti nikdy nepřipustí, že by se mohli oni, nebo jejich kamarádi mýlit. A pak z toho vzniká, to co vzniká.

Hezký den a vaření zdar, tomu dobrému a nápaditému zvláště.:-D

www.toprecepty.cz: já si taky myslím, že by to nebylo dobré, jde taky hlavně o způsob psaní receptu. Kdyby místo " v lednici se mi krčil zbytek salámu " bylo napsáno v surovinách 50 g salámu, tak zbytkové recepty by nebyly. Já chápu, že někdo se potřebuje prezentovat jako vzorná hospodyňka, která nic nevyhodí, ale občas něco zbyde každému, zužitkuje to, ale není nutné zdůrazňovat v receptu, že je to zbytek.
Tato nová kategorie by mi přišla taky jako naprosto zbytečná. Myslím, že by se všechno docela zamotalo, protože kam např. zařadit guláš, do Hovězího masa nebo do Zbytkových, protože jsem tam přidala půlku zbylé papriky ?:-))

www.toprecepty.cz:Já si myslím, že by sem okamžitě přibylo ještě více receptů typu " MIMIBAZAR " a stránky by se tím zahltily a přestaly by být zajímavé úplně. TOPRECEPTY se podle něčeho snad nazývají nebo se mýlím ???;-)

www.toprecepty.cz: Neviem, ale podľa môjho názoru je to zbytočné. Aj keď varíme zo surovín "co dům dal", vždy je jedna surovina základná, prevažujúca, či sú to zemiaky, cestoviny, ryža a pod.
A ak hľadám niečo, čo zo zbytkov, stačí použiť vyhľadávač a zadať aj viac surovín, ktoré doma máme. A máme inšpiráciu. Ono variť presne podľa receptu, ktorý je zo zvyškov, sa aj tak nedá, pretože každý má tie zvyšky iné. Takže si to prispôsobí vlastným potrebám.;-)

www.toprecepty.cz: Myslím,že je to opravdu dobrý nápad,já se rád nechám poučit co,jak se dá zdělat,je tu spousta zkušených kuchařek, které mají přehled.
Jinak je kritice receptů: Věřím,že nikdo nedává recept s tím,že si myslí,že je špatný,když si dá práci to nafotit,sepsat suroviny atd.Spíše je to nezkušenost,nikdo hned neuměl vše,pak je na místě upozornit,na chybu, poradit,jak na to.Taková slova:To bych nikdy nedělal/a jsou k ničemu,když tam není napsáno,jak to teda dělat.;-)

www.toprecepty.cz: což o to, nápad solidní, jde o tzv.zbytkování, že? Takže by se tam zatím přeřadily recepty, které vyloženě uváději, že tam jsou použity zbylé suroviny, jež bylo nutné zlikvidovat. Obávám se ale takových těch rádoby "srandiček". Já vím, že se to dá smazat, ale pak se dotyčný může bránit, že přece využil zbytků a proč se mu to smazalo (příklady radši nechci uvádět).
Muselo by se to nějak upřesnit, vymezit - co třeba počet zbylých surovin (to mě jen teď namátkou napadlo). Co na to ostatní?

Presna tak, jako u Kadicu, marisu a zizalu + pytliky na pecivo, tech byly plne supliky.

casino: nikdy. Měli nad kamny rámy,v kterých byly natažené látky na prostěradla.Dovedu pochopit,že každý tu možnost dříve neměl,ale dnes stačí zajít do Domácích potřeb,kde vám prodají síť ze silonu proti hmyzu.Mají to na metry.
Nehledě na to , že jsem byl jako žáček na exkurzi v tiskárně novin a tam nás na to upozorňovali,co to vůbec je tiskařská barva.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Naposledy jste si prohlédli