Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co dnes uvařit?

Veronika.Hrozna: Veronika , plnku som robila zo staršieho bieleho pečiva. Pokrájam klasicky na kocky, pokropím mliekom , osmažím nadrobno nakrájanú cibuľu na masti a zmiešam s pečivom. Osolím, okorením a pridám niečo zelené (pažítku, petržlenovú vňať, majorán, medvedí cesnak, zelené časti lahôdkovej cibuľky....) , niekedy ešte aj na kúsky pokrájanú kuraciu pečienku. Tento raz som tam primiešala plátky mandlí, ktoré som potrebovala spotrebovať. Potom pridám vajcia (podľa množstva použitého pečiva), keď sa mi plnka zdá byť riedka ( napríklad sú väčšie vajíčka, alebo som dala viac mlieka) pokojne ju zahustím pridaním krutónov , ktoré ju jednak dobre dochutia a urobia peknú mozaiku ( krutóny mávam v zásobe buď cesnakové, alebo bylinkové z Lidla, vnuci ich zbožňujú do polievok). Takže taká klasika.

tara23: to netuším jestli se muže používat v teplé kuchyni, ale proč ne? Když, tak přidávám malinko medu.

MarcelaPa: cekankový sirup - alespoň mě, nadýmá, javorový je v pohodě

tara23: Věruško, pro diabetiky je mnohem vhodnější čekankový sirup.

Jajajajaapaja: Jaruš já už jsem se ptala Stáni jestli javorový sirup používá i v nějakém receptu s masem. Ale ještě jsem nenašla odvahu něco zkusit. Vendula mi řekla, že je hodně sladký a to mi zatím odrazuje 😀.
Ale koupím ho, dočetla jsem se, že je vhodný pro diabetiky, tak ho manžel bude jíst. Může s ním i sladit

tara23: že existuje víc šarží jsem nevěděla, koukala jsem co mám doma - A.

Veronika.Hrozna: já ho začala používat poměrně nedávno, a je super. Dám si ho do bílého jogurtu, do kaše, na palčinky, je dost sladký, stačí ho malinko .
Ale je dost drahý, tak ho kupuji jen když se někde objeví ve slevě.

Hezký den, u nás dnes hovězí na česneku, bramborový knedlík a špenát😋👍:-K.
Vendula snědla 6 knedlíků, my s manželem 5. Tak jí asi chutnalo 😀

Javorový sirup se dělí do tří kategorií
Při výběru javorového sirupu v obchodě je nutné chápat rozdíly mezi některými jeho druhy. Rozdělen je na základě propustnosti světla, která de facto určuje, jak silná či jemná bude javorová chuť samotného sirupu.

grade A
grade B
grade C
Javorový sirup grade A
se hodí hlavně pro labužníky, kteří chtějí sirup využívat dennodenně k dochucování palačinek, vaflí a dalších sladkých pokrmů, jimiž se připravují na další krušný den. Ostatně, javorový sirup lze využít jako náhradu bílého cukru, v mnohých ohledech zdravější a také chutnější.

Javorový sirup grade C
se vyznačuje hlavně svou intenzivní chutí a vůní, přidává se tedy spíše do těst, používá se při pečení a vaření. Jelikož není tak čistý jako grade A. Nicméně hlavní je dívat se na kvalitu sirupu samotného, který typ zvolíme bychom měli zvažovat dle předpokládaného využití. V mnohých ohledech předčí javorový sirup běžný rafinovaný bílý cukr. Nachází se v něm některé zdraví pros


Stána ti určitě řekne víc. Vyrábí se pouze v Kanadě

Veronika.Hrozna: Veronika.Hrozna: Verčo asi proto, že u nás javorové farmy nejsou. K nám se jen dováží. Je prý dobrý dcera ho kupuje a hodně používá. Lijí si ho na wafle a lívanečky. Já ho ještě neochutnala, protože je hodně sladký
Javor je symbol Kanady

hazel: Nevím jak chutná javorový sirup a k čemu se používá, u nás v obchodech je, ale ty si pro něj chodíš na farmu! Proč? Čerstvý je lepší? Nebo ten náš nekupovat leží dlouho v lahvičce?

Julia Oskerova: Ta nádivka vypadá famózně! Kuřátko s nádivkou dělám dost často, ale chtělo by to nový recept na nádivku. Co do ní dáváš?

Dobry den,
u nas dnes chili s cesnekovym chlebem a zelenym salatem. Upekla jsem dva bananove chlebicky. Jeden pro nas jeden pro deti, protoze dnes v noci prileti. Manzel jiz jim to dovezl k nim do domu.
Pekne jste zde navarili, Julli u Tebe to je radost se podivat na fotografie. Marcelko mrkvovi salat, jiz jsem si udelala pro sebe zpravicku. Mela jsem ho vzdy rada a uplne jsem na nej zapomela.
Anicko pekny chlapecek, no v tomto veku jsou pekne ciperni a maji moc radi vsecny supliky na ktere muhou dosahnout.😃
Hezke probuzeni do noveho tydne.🌺

Přeji krásný nedělní večer🙂Od pondělka tady máme známou(tahali ji pár šroubů z kotníku) s 28 měsíčním synem a tak jsem v posledních dnech trošku bez šťávy😏Dnes jsem vaření trochu odbyla.Dala jsem do pečenky žampiony se zeleninou a vývar byl ještě ze včerejška.Malošek po obědě vytuhnul a vydrželo mu to skoro 2 hodiny.Teď se ráchá v koupelně a půjde do hajan.Tak až půjdete i vy,nechejte si něco pěkného zdát😍Mějte hezký večer:-K

Julia Oskerova: Juli, na medvědí česnek se už také těším. U nás ještě není, já ho chci na Velikonoce do nádivky , tak snad ještě bude.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Naposledy jste si prohlédli