Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

DOMÁCÍ PEKÁRNA

Jiřinko, nevím, jestli péct chleba na program Rychlý je správné řešení. Přece za cca půl hodiny (tak dlouho trvá u programu Rychlý doba kynutí) nemůže chleba správně a dobře vykynout. To propadání není způsobeno programem, ale buďto velkým množstvím vody nebo droždí v receptu. Sniž množství vody, příp. i droždí - já dávám na 750 g mouky droždí jen polovinu nejmenší odměrky, co je u pekárny nebo cca 1/5 kostky čerstvého - opravdu to stačí a na toto množství mouky dávám cca 520 ml vody.

Renáto,já na to už taky přišla že je nejlepší péct na rychlé pečení,zrovna včera jsem pekla na základní,zkoušela jsem žitný chleba,dala na základní a zase se trochu propadl,tak jsem si řekla že budu péct jen na rychlé :-O:-*:-))

paní Jiřino Kotková mám etu delic. a peču chleba jen na rychlém pečení tak se mi ušák už nikdy neudělal a úplně to stačí

Povrzuji - folie jsem si koupila 4ks na podzim v Lidlu v akci a zastřihla jsem je přesně na své plechy. Jsou SUPER !!! Také jsem na nich neválela, ale vyválené těsto podle ní vždycky oříznu a mám to přeně na plech ;-)

Gábi, šla jsem k pc s tím, že musím o té folii písnout...:-))
Takže - kdo ji nezná, je fakt skvělá:yes::yes:Ještě jsem na ní nevyvalovala, ale pravidelně na ní peču. Mám dvě, už rok, jsou tenoučké, ale peče se na nich dobře, stačí je pak otřít vlhkým hadříkem a jsou čisté, v lince nezaberou žádné místo a dají se ustříhnout (pokud máte menší plech).
A asi je zná hodně lidí, protože bývají rychle vyprodané:-))

Cathleen, díky za upozornění na nabídku Lidla, mají tam spoustu užitečných věciček. Doporučuju, kdo ještě nemá folii na pečení http://www.lidl.cz/cz/home.nsf/pages/c.o.20090326..... Já jsem s ní moc spokojená, krásně se na ní vyvaluje těsto

Pekárna vypadá dobře;-) Tak jsem koukla na akce Lidlu a včera jsem si koupila plech na muffinky v Kauflandu za 200 a v Lidlu jsem ho mohla mít za 120:-S A ode dneška tam mají akci na slunečnicový olej za 25:-!:yes:

Kdo svou pečku teprve vyhlíží, od 26.3. bude v Lídlu akce na tuhle:http://www.lidl.cz/cz/home.nsf/pages/c.o.20090326....:yes::yes:
Má dva háky a TŘI roky záruku!:-O

Jiřinko neboj, to vychytáš :yes:

Jiřinko, přidávám se k povzbuzujícím. Jestli se chceš zasmát, přečti si komentáře k receptu Výbušné. http://www.toprecepty.cz/recept/2412-sladky-bochni... to je poučení z krizového vývoje. :-D:-D:-D
Neboj to si sedne.;-)

Mne sa podarili "uši" na chlebe vtedy, keď som dala veľa droždia. Ráchlo to vylyslo, nadmerne a potom sa stred prepadol. Teraz dávam na 1 chlieb len 1/3 kocky droždia, teda 14 g. Jiřinka, nič si z toho nerob, chlieb bol určite dobrž, len tá chyba na kráse;-)Človek sa učí, nabudúce to bude iné;-);-)

Jiřko, taky se mi nezdá ten chleba takový hrozný. Není zakalený, jen trochu propadlý, ale jinak na něm neschledávám nic hrozného. Taky jsem kdysi dělala chleba v troubě a koupila jsem si na to ty drahé mouky a ani se neptej, jak dopadl:-O Za ten tvůj bych byla vděčná!:yes:

Děkuji za povzbuzení,budu holt zkoušet:-!:-!,snad se mi to povede:-//:-D:-D

Taky jsem dvakrát vyrobila "ušáka". Od té doby při míchání sleduju těsto a když se maže po nádobě, přidávám po troškách mouku. Těsto musí dělat hladkou kouli.

Jiřko, nic si z toho nedělej. Žádný učený z nebe nespadl. Nauč se, jak píše vybusna, jeden recept, který má tak akorát množství mouky a vody, droždí stačí vždycky jen 1/2 nejmenší odměrky, co byla u pekárny, a pak už jen měníš mouky a přísady. Jak jednou odchytíš potřebné množství mouky a vody, stačí jen obmněňovat suroviny, ale zachovat množství, nic na tom není. Fakt.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Poslední diskuze

„Co dnes uvařit?“ magdalenka, před 3 hodinami

„RADY PRO ZDRAVÍ “ MissMaruska, 30. 4. 2024 09:46

„Přání a gratulace“ Nadja, 27. 4. 2024 13:22

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více