Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Makrónky

yanull yanull
Makrónky

Makrónky, ač se jedná o francouzskou cukrovinku, si našly své příznivce i u nás. Základem jsou vaječné bílky, cukr, mandlová mouka a potravinářské barvivo. Jejich pečení vyžaduje určité znalosti a zručnost. Jsou křehké, s vláčným vnitřkem, a po úspěšném upečení se stávají sladkou luxusní delikatesou, které málokdo odolá.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Grilovací koření

Grilovací koření je univerzální kořenící směs, která obsahuje papriku, černý pepř a šalvěj. Pokud… Číst dál

Grilování

Grilování je velmi oblíbená příprava potravin, při které na ně dopadá tepelné záření. Aby… Číst dál

Grilování

Grundle

Grundle jsou malé rybičky, většinou mřenky, které odjakživa patřily k vodě a podávaly se v rybích… Číst dál

Grundle

Guláš

Je mnoho druhů gulášů, které se liší svým názvem podle použitých surovin. Můžeme si pochutnat na… Číst dál

Guláš

Gurmán

Slovo gurmán jsme převzali z francouzštiny. Znamená to labužník a znalec dobrého jídla a pití.… Číst dál

Gurmán

Gyros

Gyros je jednoduché, rychlé a velmi chutné jídlo. Pochází z Řecka a dělá se ze skopového masa nebo… Číst dál

Gyros

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Celestýnské nudle

Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál

Celestýnské nudle

Crumble

Crumble je dezert pro milovníky ovoce. Jeho přípravu lehce zvládnou i začátečníci. Recept vznikl… Číst dál

Crumble

Kdoule

Kdoule je kdysi tradiční, dnes vzácněji pěstované ovoce. Veliké a velmi aromatické plody jsou za… Číst dál

Kdoule

Ryzlink rýnský

Ryzlink rýnský je starobylá, velmi ceněná, moštová odrůda vinné révy. Pochází z údolí horního toku… Číst dál

Slanina

Slanina je vyrobena z vepřového boku bez kosti a postrádá kůži. Existují různé receptury její… Číst dál

Slanina

Čubrica

Čubrica je balkánská směs koření, jehož původ bychom objevili v Bulharsku (směs saturejky, pálivých… Číst dál

Naposledy jste si prohlédli