Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co je to relish? Příloha, která podtrhne chuť jídla. Uplatní se i při grilování
Zdroj: Unsplash

Máme-li dostatek zeleniny, je dobré ji zakonzervovat na pozdější dobu. Známe určitě více možností a postupů, jak si s přebytky poradit. Jednou z osvědčených variant je připravit domácí relish.

Relish, počeštěně reliš, je nakládaná zeleninová, případně i ovocná směs. Je sladkokyselé pikantní chuti a příjemně zvýrazňuje jídlo, ke kterému se podává.

Používá se jako příloha k pečenému nebo grilovanému masu, či jen tak k pečivu. Můžeme ho přidat i do připravovaného jídla a tím podtrhnout a vylepšit jeho chuť. 

Náš další článek poradí, jak postupovat při grilování masa. Relish použijeme jako chutnou přílohu při jeho podávání.

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky