Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Guláš

yanull yanull
Guláš

Je mnoho druhů gulášů, které se liší svým názvem podle použitých surovin. Můžeme si pochutnat na hovězím, vepřovém, srnčím, dančím, jelením, segedínském, ale také třeba na fazolovém, houbovém nebo bramborovém guláši. Základem je vždy restovaná cibule. Přidává se mletá paprika a maso nebo zelenina. K dochucení se používají vhodné přísady např. chilli papričky, česnek a majoránka.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Pasterace

Pasterace je jedním ze způsobů konzervace potravin. V 19. století ji vyvinul francouzský vědec… Číst dál

Pastinák

Pastinák je kořenová zelenina velmi podobná petrželi. Pastinák je ale sladší a vyroste oproti… Číst dál

Pastinák

Paštičky

Paštičky je druh pečiva určeného k plnění, nejčastěji masovými nebo sýrovými náplněmi. Obvykle je… Číst dál

Patison

Patison je kultivar tykve obecné, má zploštělý tvar připomínající disk. Dle odrůdy patisony mohou… Číst dál

Patison

Pažitka

Pažitka pobřežní je lidovým názvem šnytlík. Je to vytrvalá a nenáročná rostlina, pěstovaná v trsech… Číst dál

Pažitka

Pecorino

Pecorino je typický italský tvrdý sýr, s delším zráním a tvrdou kůrkou. Vyrábí se z ovčího mléka,… Číst dál

Pecorino

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více