Rožnovsko - Homolská brambůrka

Polévky Doba přípravy: 20-30 min. 2 názory

Polévky Doba přípravy: 20-30 min. 2 názory

Suroviny Dle surovin

houby (čerstvé jakékoliv - i směska) - můžeme použít sušené, předem namočené
petržel
celer
mrkev
cibule
česnek
brambor
hladká mouka
sůl
pepř
Masox
hladká mouka
sádlo
majoránka
libeček

Postup přípravy receptu

  1. Do mírně osolené vody dáme vařit nakrájené houby ( sušené - předem namočené vlijeme i s vodou ve které se máčely ). Po chvilce přidáme všechnu kořenovou zeleninu včetně brambor a česneku. U Rožnovské i libeček.

  2. Přidáme Masox a opepříme. U Homolské dáme pár kuliček nového koření ( pozor na čerstvě drcené - je výraznější ). Zajíškujeme u Homolské jíškou na másle, u Rožnovské jíškou na sádle. U Rožnovské, nakonec promneme v dlaních majoránku. Dochutíme (Harmonií chuti, Podravkou) a podáváme.

Poznámka od kuchařky

Chuť je u obou polévek rozličná, ale obě chutnají skvěle. Homolský recept je od Lukáše Maňáka z Homol a tak se vaří u nich.

Zkuste obě a nebudete litovat. Já nelitoval.

Komentáře k receptu Rožnovsko - Homolská brambůrka

  • pipre pipre

    Houbovou polévku můžu s máslovou i sádlovou jíškou na jakýkoli způsob:-)A tuto bych si dala na oba způsoby :-)Bodík:yes:

    Odpovědět

  • Marta Marta

    Václave, vidím, že máš v bramboračce nakrájené lišky :yes:, vypadá dobře, no dala bych si jí hned třeba i nyní k snídani :-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: polévka brambúrka brambůrka houbové brambůrky rožnovský koláč rožnovsko babicovy dobroty recepty máslový koláč bramburky na sádle houbová polévka bramburka recept na brámburky houbové brambůrka polévka rožnovská bramboračka rožňovská polévka rožnovsko-homolská brambůrka bramburka.cz houbova se zelim. brambůrka - recept houbová polévka s jíškou