Rožnovsko - Homolská brambůrka

Vaclav Fronek Kuchař: Vaclav Fronek

Doba přípravy: 20-30 min. Dle surovin Polévky 2 názory

Suroviny

houby (čerstvé jakékoliv - i směska) - můžeme použít sušené, předem namočené
petržel
celer
mrkev
cibule
česnek
brambor
hladká mouka
sůl
pepř
Masox
hladká mouka
sádlo
majoránka
libeček
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do mírně osolené vody dáme vařit nakrájené houby ( sušené - předem namočené vlijeme i s vodou ve které se máčely ). Po chvilce přidáme všechnu kořenovou zeleninu včetně brambor a česneku. U Rožnovské i libeček.

  2. Přidáme Masox a opepříme. U Homolské dáme pár kuliček nového koření ( pozor na čerstvě drcené - je výraznější ). Zajíškujeme u Homolské jíškou na másle, u Rožnovské jíškou na sádle. U Rožnovské, nakonec promneme v dlaních majoránku. Dochutíme (Harmonií chuti, Podravkou) a podáváme.

Poznámka

Chuť je u obou polévek rozličná, ale obě chutnají skvěle. Homolský recept je od Lukáše Maňáka z Homol a tak se vaří u nich.

Zkuste obě a nebudete litovat. Já nelitoval.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Rožnovsko - Homolská brambůrka

  • pipre pipre

    Houbovou polévku můžu s máslovou i sádlovou jíškou na jakýkoli způsob:-)A tuto bych si dala na oba způsoby :-)Bodík:yes:

    Odpovědět

  • Marta Marta

    Václave, vidím, že máš v bramboračce nakrájené lišky :yes:, vypadá dobře, no dala bych si jí hned třeba i nyní k snídani :-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: polévka brambúrka brambůrka houbové brambůrky rožnovský koláč rožnovsko babicovy dobroty recepty máslový koláč recept na brámburky houbové brambůrka polévka rožnovská bramboračka rožňovská polévka rožnovsko-homolská brambůrka bramburka.cz houbova se zelim. brambůrka - recept houbová polévka s jíškou

Zapomněl/a jsem heslo