Ossobuco
Ossobuco - z italského překladu je to kost s dírou, která vznikne tak, že se přesekne morková kost uprostřed plátku z telecí kližky. Dusí se ve vývaru s bílým vínem a zeleninou, nebo s rajčatovou šťávou. Bývá doplněno omáčkou gremolata.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ossobuco - z italského překladu je to kost s dírou, která vznikne tak, že se přesekne morková kost uprostřed plátku z telecí kližky. Dusí se ve vývaru s bílým vínem a zeleninou, nebo s rajčatovou šťávou. Bývá doplněno omáčkou gremolata.
Pórek zahradní je zelenina z rodu amarylkovitých. Pěstuje se ve dvou odrůdách, letní a ozimé.… Číst dál
Portské se vyrábí z hroznů, které se pěstují i zpracovávají výhradně v oblasti údolí řeky Douro. Je… Číst dál
Pošírování je jemný způsob úpravy masa, ryb, ovoce, zeleniny při teplotě mezi 70 až 90 °C, dle… Číst dál
Praganda je řeznická nakládací sůl k přípravě masných výrobků jako jsou např. salámy, šunky,… Číst dál
Pražení je proces, při které se suroviny tepelně upravují na pánvi, nebo v zařízeních k tomu… Číst dál
Křupavý, jemný, kynutý, slaný, sladký - ve všech těchto podobách se může preclík vyskytovat. Těsto… Číst dál
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Banánové minikoblihy jen ze dvou ingrediencí: Do deseti minut máte na stole vynikající sladké dobroty
Jak na dokonalé houskové knedlíky: Podle receptu knedlíkového mistra Petra Kosinera je zvládnou i začátečníci
Co je to raclette a jak ho připravit? Rozpečený sýr s oblíbenými pochutinami vás nadchne