Jak dlouho takové houby vydrží, Je to bezva nápad, zvláště když si představím, jak jsem o dovolené navlékala plátky hub na nit, protože nebylo kde sušit...
Jen bych chtěla upozornit, že s kopřivami by se to nemělo přehánět. Zvláště lidé s osteoporózou.. Kyselina šťavelová hojně obsažená v kopřivách, odbourává vápník. Proto se dělá jen krátká kůra na jaře.
Dobrý den. Měla jsme kdysi z Polska něco podobného, jmenuje se to tam " Žurek". Dělá se z toho kyselá polévka, která chutná podobně jako zelňačka.Prodávalo se to zatavené v umělohmotném obalu. Neznáte někdo, nebo způsob jak to udělat doma sám? Polévka byla moc dobrá,ale od té doby jsem to nikdy nesehnala.
Možná je to to samé jako chlebový kvásek.
Vím, že podobných receptů je tady hodně, ale dělám tu omáčku jen takovou odlehčenou, bez jíšky a tuku a s jogurtem, který tomu dá trochu pikantnější chuť.
Možná je to to samé jako chlebový kvásek.
1 2 Další